10-12-2020

Zorg voor een korter ‘eetvenster’

Al je maaltijden eten in een korte periode van vier of zes uur is een effectieve manier om af te vallen. De enige voorwaarde is dat je de rest van de tijd gewoon water drinkt en geen tussendoortjes eet.

Mensen die een dergelijk tijdgebonden dieet volgden, verloren in 10 weken ongeveer 3 procent van hun lichaamsgewicht. Hoewel ze in de toegestane tijdvakken zoveel konden eten als ze wilden, aten beide groepen elke dag ongeveer 550 calorieën minder.

De echte sleutel, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Illinois in Chicago, is niet hoe lang het tijdvak is waarin je mag eten, maar dat je niets anders eet buiten dat tijdvak om; dus tussendoortjes waren verboden.

In het onderzoek aten vrijwilligers ofwel in een periode van vier uur tussen 13.00 uur en 17.00 uur, of in de zes uur van 13.00 uur tot 19.00 uur. De deelnemers verloren niet alleen gewicht, maar de insulineresistentie  – een marker voor diabetes – nam ook af ook, vergeleken met een controlegroep die meer gangbare tijden aanhield voor de maaltijden.

Bron: Cell Metab, 2020; S1550-4131 (20) 30319-3

Uit dezelfde categorie

Sportdrank of chocolademelk?

Chocolademelk, met zijn ideale mix van eiwitten, koolhydraten en elektrolyten, biedt een effectief en natuurlijk alternatief voor sportdranken bij spierherstel na intensieve trainingen.

Het laatste nieuws