14-05-2019

Zink en chocola: een een-tweetje tegen veroudering

Zink is het geheime recept dat de effecten van veroudering tegengaat en ervoor kan zorgen dat u langer leeft. Die positieve effecten worden nog sterker als u het combineert met een stof die in wijn, koffie, thee en chocola voorkomt: hydrochinon.

Zink is een mineraal dat ons lichaam helpt oxidatieve stress te bestrijden. Bij oxidatieve stress raken de cellen beschadigd door onstabiele, reactieve moleculen (vrije radicalen): een proces dat in verband wordt gebracht met veroudering.

Maar de positieve effecten van zink zijn nog groter als u het combineert met hydrochinon. Dat is een antioxidant dat in allerlei voedingsmiddelen en dranken zit, zoals cacaopoeder, pure chocolade, bessen, noten, groenten, wijn en bonen.

Zink activeert hydrochinon, wat niet alleen helpt om de effecten van veroudering te bestrijden, maar ook die van ontsteking, bepaalde soorten kanker en neurodegeneratieve aandoeningen, zoals alzheimer en parkinson, zeggen onderzoekers van de Auburn Universiteit in Alabama en de Universiteit van Erlangen-Nurnberg in Duitsland.

Bron: Nat Chem, 2018; 10: 1207-12
 

Uit dezelfde categorie

Kruiden & kwaaltjes: Verkoudheid

Kwaaltjes, klachten en ziekten worden al sinds mensheugenis behandeld met geneeskrachtige kruiden en planten. Vanaf het ontstaan van de synthetische geneesmiddelenindustrie is dit niet meer vanzelfsprekend. Toch blijft die eeuwenoude kennis relevant voor de...

Het laatste nieuws