Week van autisme

Van zaterdag 2 april tot en met zaterdag 9 april is het Autismeweek 2022. Deze week komt jaarlijks terug en is een initiatief van het NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme). De vereniging organiseert deze week allerlei evenementen rondom autisme. Er zijn landelijke, maar ook regionale activiteiten gepland. Een overzicht is terug te vinden via www.autismefonds.nl

Ook Medisch Dossier besteedt regelmatig aandacht aan autisme. Ter gelegenheid van deze week hebben wij twee artikelen hierover tijdelijk op onze website ter beschikking gesteld. Ook de Health Corner die in september vorig jaar helemaal hieraan was gewijd, is nu gratis te lezen op onze website.

Autisme: de weg naar herstel >>>

Karen Thomas had niet gedacht dat ze een expert zou worden in het herstel bij autisme. Ze was een holistisch zorgprofessional, massage- en craniosacraal therapeut, gelukkig getrouwd en moeder van een zorgeloze, beweeglijke zoon van twee. Maar dat veranderde.

Bevrijding uit isolement bij autisme >>>

Hoe een onbekende spellingtherapie honderden autistische jongeren uit hun isolement bevrijdt. Door Celeste McGovern

Healthcorner: Kijk- en luistertips over Autisme >>>

In deze editie van Health Corner zijn we op zoek gegaan naar podcasts die aansluiten bij de reportage over autisme. We kwamen informatieve, maar ook mooie, ontroerende en vrolijke verhalen tegen.

Uit dezelfde categorie

Het laatste nieuws