11-05-2023

Webinar: Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie

De Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (NVF) kondigt een Engelstalige webinar serie en een 3-daagse cursus fytotherapie aan. Op 16 mei is het eerste, gratis webinar in de serie.

Het NVF maakt zich sterk voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van plantaardige geneesmiddelen. Het is een wetenschappelijke vereniging en fungeert tevens als netwerk voor professionals die er terecht kunnen met vragen. Om de ontwikkeling van scholing op het gebied van fytotherapie te behartigen, organiseert NVF de webinar serie en 3-daagse cursus. Meer informatie over het webinar, inclusief inschrijfmogelijkheden, vind je op www.fyto.nl/webinar.

In het introductiewebinar geven drie internationale sprekers een inleiding over fytomedicijnen, waarbij ze inzicht geven in hun therapeutisch potentieel, kwaliteitsnormen en wettelijke status. Praktisch advies zal worden gegeven door een Zwitserse KNO-arts over een selectie van geneeskrachtige planten in hun verschillende therapeutische gebieden.

Het NVF organiseert in samenwerking met het Opleidingsinstituut Preventieve en Functionele Geneeskunde (OPFG) de 3-daagse cursus Fytotherapie. Als student leer je kruidenmiddelen te beoordelen op kwaliteit en effectiviteit, om zo op een veilige manier plantaardige middelen bij veelvoorkomende klachten te adviseren. Het docententeam van de cursus bestaat volledig uit artsen en wetenschappers, gespecialiseerd in de kruidengeneeskunde. Informatie over het programma, de docenten en de inschrijvingsmogelijkheden vind je via deze link: https://opfg.nl/agenda-leefstijlgeneeskunde/3-daagse-module-fytotherapie/

Uit dezelfde categorie

Kruiden & kwaaltjes: Verkoudheid

Kwaaltjes, klachten en ziekten worden al sinds mensheugenis behandeld met geneeskrachtige kruiden en planten. Vanaf het ontstaan van de synthetische geneesmiddelenindustrie is dit niet meer vanzelfsprekend. Toch blijft die eeuwenoude kennis relevant voor de...

Het laatste nieuws