11-10-2016

Voedingssupplement verbetert gedrag onhandelbare leerlingen

Voedingssupplement verbetert gedrag onhandelbare leerlingen
Het storende gedrag van kinderen in Oost-Londen is aanzienlijk verbeterd toen ze drie maanden lang een voedingssupplement kregen. Dat blijkt uit een onderzoeksproject van de Universiteit van Oxford.
Een aantal kinderen, in leeftijd variërend van 13 tot 16 jaar, kreeg het supplement Wellteen van Vitabiotics, andere kregen een placebo. Tijdens de studie werd het gehalte aan vitaminen, mineralen en omega 3 in het bloed gemeten. Daarnaast werd hun gedrag beoordeeld door middel van tests en aan de hand van notities over hoe vaak ze straf kregen.
In die drie maanden verbeterde het gedrag van de leerlingen die supplementen kregen opvallend, terwijl dat van de placebogroep verslechterde, aldus de onderzoekers.
Het waren allemaal leerlingen van de middelbare school Robert Clack.
De supplementen bevatten 25 voedingsmiddelen, waaronder cranberry- en groenethee-extract, ijzer, zink, vitamine C, B6 en B12. Deze supplementen zijn speciaal geproduceerd om stemming, gedrag en hersenfunctie te verbeteren.
Bron: British Journal of Nutrition, 2016; 115: 361-373
 

Uit dezelfde categorie

Kruiden & kwaaltjes: Verkoudheid

Kwaaltjes, klachten en ziekten worden al sinds mensheugenis behandeld met geneeskrachtige kruiden en planten. Vanaf het ontstaan van de synthetische geneesmiddelenindustrie is dit niet meer vanzelfsprekend. Toch blijft die eeuwenoude kennis relevant voor de...

Het laatste nieuws