26-05-2022

Vegetarisch voedingspatroon in beginsel geen probleem voor kinderen

Kinderen die vegetariër zijn, ondervinden geen enkel gezondheidsnadeel ten opzichte van vleeseters. Ze kennen geen groeiachterstanden en zijn in beginsel goed gevoed.

Het enige punt van zorg is dat vegetarische kinderen meer kans hebben op ondergewicht. En dat maakt het zorgvuldig plannen van maaltijden essentieel, zeggen onderzoekers van het St Michael’s Hospital in Toronto.

De onderzoekers evalueerden de voeding en gezondheid van 8.907 kinderen tussen zes maanden en acht jaar en ontdekten dat de vegetarische kinderen een vergelijkbare body mass index (BMI), lengte, ijzergehaltes, vitamine D-gehaltes en cholesterol hadden als de kinderen die vlees aten. Geen enkel vegetarisch kind had overgewicht of obesitas. Echter, de vegetarische kinderen hadden wel twee keer zoveel kans op ondergewicht. Ouders moeten hierop alert zijn en bewuste aandacht besteden aan het maken van maaltijden die een groeiend kind alles geven wat het nodig heeft. Dan is een vegetarisch voedingsprobleem geen probleem en “geschikt voor de meeste kinderen”, concluderen de onderzoekers.

Bron: Pediatrics e2021052598, May 2022

Uit dezelfde categorie

Sportdrank of chocolademelk?

Chocolademelk, met zijn ideale mix van eiwitten, koolhydraten en elektrolyten, biedt een effectief en natuurlijk alternatief voor sportdranken bij spierherstel na intensieve trainingen.

Het laatste nieuws