26-10-2022

Tien keer de aanbevolen hoeveelheid visolie nodig voor preventie van hartziekten

We moeten elke dag ongeveer 3 gram omega 3-vetzuren binnenkrijgen om ons risico op hartaandoeningen te verminderen en dat is 10 keer zoveel als wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Volgens onderzoekers van de Macau University of Science and Technology in China en Queen’s University in Canada komt de optimale hoeveelheid omega 3 ongeveer overeen met het eten van een dagelijkse portie zalm van 140 gram. Veel meer dus dan de aanbevolen hoeveelheid volgens de WHO en volksgezondheidsinstituten als de Engelse National Health Service (NHS), die slechts één wekelijkse portie vis adviseren.

Na het doornemen van 71 eerder gepubliceerde onderzoeken schatten de Macau-onderzoekers dat we dagelijks 3 gram omega 3-visolie moeten consumeren om hartaandoeningen te voorkomen en de bloeddruk te verlagen. Mensen die al een hartaandoening hebben, zouden baat hebben bij hebben nog hogere doseringen per dag. Vegetariërs en mensen die zich zorgen maken over het kwikgehalte in sommige vette vissoorten kunnen walnoten, chiazaad of sojabonen aan hun voedingspatroon toevoegen, of hooggedoseerde supplementen nemen, waaronder algensupplementen.

J Am Heart Assoc, 2022; 11(11): e025071

Uit dezelfde categorie

Sportdrank of chocolademelk?

Chocolademelk, met zijn ideale mix van eiwitten, koolhydraten en elektrolyten, biedt een effectief en natuurlijk alternatief voor sportdranken bij spierherstel na intensieve trainingen.

Het laatste nieuws