18-12-2017

Tai Chi helpt bij het verlichten van chronische nekpijn

Chronische nekpijn is erg vervelend. Toch blijkt er een manier te zijn om de pijn te verlichten, namelijk met behulp van Tai Chi.

Tai Chi is een techniek waarbij diepe ademhaling wordt gecombineerd met langzame, specifieke bewegingen. Het wordt ook wel gezien als een alternatief voor mensen die lijden aan chronische nekpijn.

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat Tai Chi net zo effectief is als standaard oefeningen. Een groep van 114 mensen die aan chronische nekpijn leed deed mee aan het onderzoek. Een deel van de onderzoekspopulatie beoefende gedurende een periode van drie maanden Tai Chi. Het overige deel deed helemaal niets tegen hun nekpijn.

Een betere kwaliteit van leven

Tegen het einde van het onderzoek meldden degenen die de Tai Chi hadden beoefend dat zij overduidelijk minder pijn en invaliditeit ervoeren. Daarbij merkten zij een algehele verbetering wat betreft de kwaliteit van leven in vergelijking van degene die niets hadden gedaan om van hun nekpijn af te komen.

Onderzoekers van de Universiteit van Duisburg-Essen in Duitsland stellen dat Tai Chi net zo effectief is als de standaard oefeningen. De traditionele vorm van deze techniek is ontstaan in het oude China en heeft al een bewezen nuttig effect op rugpijn, reuma en psychische aandoeningen.

Bron: The Journal of Pain

Uit dezelfde categorie

Gezondheidsvoordelen van de E-bike

Waarschijnlijk wist je al dat fietsen gezond is, maar hoe zit dat met een elektrisch fiets? Haal je daar dezelfde gezondheidsvoordelen uit? Dankzij de technische ontwikkeling en komst van verschillende typen E-bikes is de populariteit de afgelopen twintig jaar...

Immuunsysteem een boost door beweging

Kan je gezondheid wel een zetje gebruiken? Wellicht is het dan handig naar je slaap- en bewegingspatroon te kijken, aldus onderzoekers van de faculteit Gezondheidswetenschappen en Sport aan de Universiteit van Stirland in Engeland. [1] De onderzoekers bekeken de...

Vijf minuten wandelen kan je hart gezond houden

Elk half uur achter je computerscherm vandaan komen voor een wandeling van vijf minuten kan helpen om je hart gezond te houden. Deze korte pauzes zijn voldoende om de effecten van langdurig zitten tegen te gaan; ze verlagen de bloedsuikerspiegel en de bloeddruk,...

Het laatste nieuws