20-12-2015

Meer dan de helft van kinderen uitgedroogd

Meer dan de helft van alle kinderen en pubers drinkt niet genoeg water, zo blijkt uit nieuw onderzoek. En dan te bedenken dat zelfs lichte uitdroging al kan leiden tot hoofdpijn, prikkelbaarheid, slechte lichamelijke prestaties en verminderd cognitief functioneren.
Bij jongens is het het ergst: van hen is 76 procent uitgedroogd, aldus onderzoekers van de Harvard T.H. Chan School of Public Health. Ze onderzochten de dossiers van meer dan vierduizend Amerikaanse kinderen tussen de zes en negentien jaar oud. Bijna een kwart van de kinderen gaf toe dat ze überhaupt geen gewoon water dronken.
Uitdroging is een probleem dat heel vaak over het hoofd wordt gezien, maar dat kan leiden tot een slechte gezondheid en slechte schoolprestaties, zeggen de onderzoekers. ‘Hoewel de gezondheid van de meesten van deze kinderen niet direct heel erg in gevaar komt, is het een probleem dat wel degelijk de kwaliteit van leven en het welzijn van vele, vele kinderen vermindert’, zegt hoofdonderzoekster Erica Kenney.
Gelukkig is het probleem eenvoudig op te lossen, voegt ze eraan toe.
Bron: American Journal of Public Health, 2015; e1, doi: 10.2105/AJPH.2015.302572

 

Uit dezelfde categorie

Het laatste nieuws