02-04-2019

Magnesium met vitamine B6 helpt tegen stress

Mensen die een hoge vorm van stress ervaren, kunnen baat hebben bij een combinatie van magnesium en vitamine B6. Dit blijkt uit een klinische studie onder 264 deelnemers met stress die tussen de 18 en 50 jaar oud waren.

Volgens de onderzoekers is dit het eerste onderzoek waarbij de effecten van magnesium met B6 op mensen met stress is gemeten. De resultaten zijn gepubliceerd in het wetenschapstijdschrift Plos One.

Magnesium

Magnesium speelt een grote rol in ons lichaam. Het mineraal werkt bij het reduceren van stress, brengt het hormoon cortisol omlaag en gaat slapeloosheid tegen. Maar stress zorgt ook dat magnesium via de urine wordt uitgescheiden. Van B6 is bekend dat een hoge dosis helpt bij mensen met depressie en angst.

Bij de deelnemers aan de studie werd zowel de dagelijkse dosis van 300 mg magnesium (magnesasmyl) onderzocht als het effect van dagelijkse dosissen van 300 mg magnesium (magnesium lactate dehydrate) met 30 mg vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride) voor een periode van acht weken.

Gecombineerd

Bij 40 procent van de deelnemers daalde het stressniveau door de combinatie van magnesium met B6. En bij mensen met hoge stressniveaus die de dagelijkse dosis magnesium met B6 kregen, was het effect zelfs 24 procent groter dan wanneer diegenen alleen magnesium kregen.

De onderzoekers stellen wel dat onderzoek van langere duur nodig is om te bepalen of de effecten ook na acht weken in stand blijven.

Bron: PLoS One. 2018 Dec 18;13(12):e0208454.

Uit dezelfde categorie

Kruiden & kwaaltjes: Verkoudheid

Kwaaltjes, klachten en ziekten worden al sinds mensheugenis behandeld met geneeskrachtige kruiden en planten. Vanaf het ontstaan van de synthetische geneesmiddelenindustrie is dit niet meer vanzelfsprekend. Toch blijft die eeuwenoude kennis relevant voor de...

Het laatste nieuws