Keer Diabetes 2 Om vergoed vanuit het basispakket!

Nederland kent ruim 1 miljoen mensen met diabetes type 2, een chronische ziekte waarbij de bloedsuikerspiegel te hoog wordt. Per dag komen hier 150 mensen bij. Daarom is de redactie van Medisch Dossier erg blij om te kunnen melden dat de behandeling Keer Diabetes2 Om, ontwikkeld door Stichting Voeding Leeft, als eerste gespecialiseerde Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) vanaf 1 januar1 2023 vanuit het basispakket wordt vergoed.

In 2014 ontwikkelde Stichting Voeding Leeft de leefstijlbehandeling Keer Diabetes2 Om samen met artsen, wetenschappers en andere professionals. Het doel van de behandeling is het ziekteproces en gewichtstoename om te keren, diabetesmedicatie af te bouwen of voorkomen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Ruim 3.700 mensen zijn al gestart. Na twee jaar blijkt de kwaliteit van leven significant verbeterd, is het gemiddeld gewichtsverlies 7 kg, gebruikt 67 procent van de respondenten minder diabetesmedicatie en is 28 procent geheel gestopt met de medicatie. Keer Diabetes2 Om heeft resultaten die op de lange termijn zeer effectief zijn.

Lees het hele persbericht hier.

Uit dezelfde categorie

Uitgelezen; Pijn

In zijn boek Pijn legt prof. dr. Bart Morlion niet alleen uit hoe pijn werkt, maar ook hoe we er beter mee om kunnen gaan. Zijn aanpak is om met goede begeleiding en een juiste diagnose het pijnprobleem minder aanwezig te maken in het leven van een patiënt. Morlion is...

Het laatste nieuws