20-12-2015

Kamillethee voor een langer leven

Het wordt van oudsher gebruikt als drankje voor het slapengaan, maar nu hebben onderzoekers ontdekt dat het meer doet dan dat: kamillethee kan uw leven verlengen.
Vrouwen van boven de 65 die geregeld kamillethee drinken, blijken 29 procent minder kans op een vroegtijdige dood te hebben dan vrouwen die deze thee niet drinken.
Onderzoekers ontdekten de beschermende eigenschappen van de thee toen ze de levens en gewoonten van 1677 Mexicaans-Amerikaanse mannen en vrouwen in de VS analyseerden. Nadat ze de uitkomsten hadden aangepast aan gezondheidsproblemen, demografische gegevens en leefstijl, was de consumptie van kamillethee de enige overgebleven factor die effect bleek te hebben op de levensduur. In totaal dronk 14 procent van de deelnemers geregeld kamillethee.
Vreemd genoeg werden dezelfde voordelen niet bij mannen gevonden, maar dit kan verband houden met het feit dat zij minder kamillethee dronken. Ook kan het zijn dat de vrouwen meer vertrouwen hadden in traditionele volksmiddelen, aldus de onderzoekers van de Universiteit van Texas.
De onderzoekers weten niet precies hoe het komt dat de thee bijdraagt aan een langer leven. Uit andere onderzoeken weten we dat kamillethee het cholesterol verlaagt, en een natuurlijke antioxidant is met antimicrobiële en ontstekingsremmende eigenschappen.
Bron: The Gerontologist, 2015; doi: 10.1093/geront/gnv051

 

Uit dezelfde categorie

Sportdrank of chocolademelk?

Chocolademelk, met zijn ideale mix van eiwitten, koolhydraten en elektrolyten, biedt een effectief en natuurlijk alternatief voor sportdranken bij spierherstel na intensieve trainingen.

Het laatste nieuws