10-08-2016

Homeopathie in Zwitserland zelfde status als conventionele geneeskunde

Homeopathie heeft in Zwitserland dezelfde status gekregen voor de ziektekostenverzekering als conventionele geneeskunde. Ook andere alternatieven, waaronder kruidengeneeskunde, acupunctuur en traditionele Chinese geneeskunde, zijn officieel erkend.
Deze aanvullende behandelingen worden met ingang van 2017 gelijkgesteld aan conventionele geneeskunde in de verplichte Zwitserse zorgverzekering.
In 2005 hadden de gezondheidsautoriteiten van het land deze behandelvormen afgewezen vanwege het gebrek aan wetenschappelijk bewijs voor hun werkzaamheid, maar de enorme steun van een groot deel van de Zwitserse bevolking deed hen van gedachten veranderen. Daarom zijn ze tot 2017 bij wijze van proef in de zorgverzekering opgenomen.
Alle behandelvormen moesten aanvankelijk hun ‘werkzaamheid, kosteneffectiviteit en geschiktheid’ aantonen om vanaf 2017 in het zorgverzekeringprogramma te mogen blijven. Maar de Zwitserse autoriteiten kondigden eind maart aan dat het ‘onmogelijk was een dergelijk bewijs voor deze disciplines in hun geheel te leveren’, en dat ze daarom in de periode daarna dezelfde status zouden krijgen.
Bron: www.swissinfo.com
 

Uit dezelfde categorie

Kruiden & kwaaltjes: Verkoudheid

Kwaaltjes, klachten en ziekten worden al sinds mensheugenis behandeld met geneeskrachtige kruiden en planten. Vanaf het ontstaan van de synthetische geneesmiddelenindustrie is dit niet meer vanzelfsprekend. Toch blijft die eeuwenoude kennis relevant voor de...

Het laatste nieuws