15-04-2018

Homeopathie bij zwangerschap, geboorte en kinderen

Ieder jaar vindt van 10 t/m 16 april de Week van de Homeopathie plaats, ter nagedachtenis aan de geboortedag van de grondlegger van de klassieke homeopathie, Samuel Hahnemann. Het thema van 2018 is: Homeopathie rond zwangerschap & geboorte en voor kinderen.

Homeopathie tijdens zwangerschap en bevalling

Als u zwanger bent of een kinderwens hebt, bent u vaak extra voorzichtig met het slikken van reguliere medicatie. De gezondheid van uw kindje kan immers worden beïnvloed door wat u als moeder inneemt. Homeopathie kan een belangrijke en veilige ondersteuning zijn bij klachten rondom de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en de periode erna, zoals ochtendmisselijkheid, vermoeidheid, emotionele klachten en borstvoedingsproblemen.

Homeopathie bij kinderen

Bij kinderen komen kwaaltjes als darmkrampjes, slaapproblemen, verkoudheid, luieruitslag, allergieën, eczeem en pijn bij doorkomende tandjes regelmatig voor. Ook bij deze kinderkwaaltjes kan homeopathie een natuurlijke en veilige ondersteuning bieden.

Activiteiten in het hele land

Wilt u meer weten over wat homeopathie kan betekenen rond de zwangerschap en voor kinderen? Bezoek dan in de Week van de Homeopathie een activiteit die in heel Nederland door homeopaten wordt georganiseerd. Zij stellen van 10 t/m 16 april in heel Nederland hun deuren open. Overal worden lezingen, open dagen of mini-consults gegeven, die veelal gratis zijn.

Kijk voor meer informatie over de Week van de Homeopathie en de activiteiten bij u in de buurt op www.vereniginghomeopathie.nl.

Ter gelegenheid van de Week van de Homeopathie heeft de Vereniging Homeopathie de Homeopathiewijzer Zwanger & Kind uitgebracht. U kunt dit handige gidsje boordevol informatie t.w.v. € 4,95 nu gratis bestellen.

Uit dezelfde categorie

Kruiden & kwaaltjes: Verkoudheid

Kwaaltjes, klachten en ziekten worden al sinds mensheugenis behandeld met geneeskrachtige kruiden en planten. Vanaf het ontstaan van de synthetische geneesmiddelenindustrie is dit niet meer vanzelfsprekend. Toch blijft die eeuwenoude kennis relevant voor de...

Het laatste nieuws