10-01-2019

Groenten (in het bijzonder gele, en sinaasappelen) eten vermindert het risico op borstkanker

Vrouwen die voldoende groenten eten – en vooral gele en oranje varianten – hebben minder kans om een agressieve vorm van borstkanker te krijgen.

Vrouwen die vijf of meer porties fruit en groenten per dag eten – ongeveer een kop rauwe bladgroenten of een half kopje rauwe of gekookte groenten of fruit – hebben 11 procent minder kans om borstkanker te krijgen, in vergelijking met vrouwen die minder dan 2,5 porties per dag eten.

Broccoli en gele of oranje groenten hebben het grootste beschermende effect tegen borstkanker, en vooral de meer agressieve vormen van de ziekte.

Een hoge vezelinname werd ooit beschouwd als de beste manier om te beschermen tegen kanker, maar onderzoekers van de Harvard TH Chan School of Public Health, die de recente analyse uitvoerden, zeggen dat de antioxidanten en andere micronutriënten in groenten en fruit minstens even belangrijk zijn.

Bron: Int J Cancer, 2018 Jul 6; doi: 10.1002/ijc.31653
 

Uit dezelfde categorie

Sportdrank of chocolademelk?

Chocolademelk, met zijn ideale mix van eiwitten, koolhydraten en elektrolyten, biedt een effectief en natuurlijk alternatief voor sportdranken bij spierherstel na intensieve trainingen.

Het laatste nieuws