13-06-2011

Fruit beschermt tegen Parkinson

Bij mensen die bessen op het menu hebben staan, vermindert de kans op de ziekte van Parkinson. Voor mannen gaat dit op als ze daarnaast ook appels en sinaasappels eten. De beschermende stof in kwestie betreft flavonoïden, waar deze vruchten rijk aan zijn. Wie de grootste hoeveelheid at, had 40 procent minder kans op de ziekte dan wie het minste van dit fruit at. Wetenschappers van de Harvard School of Public Health ontdekten dit na analyse van de levensstijl van 49.281 mannen en 80.336 vrouwen.
Een ander essentieel ingrediënt in het proces ter vermijding van Parkinson zijn de anthocyaninen die in bessen zitten. Deze verlagen het risico bij zowel mannen als vrouwen.
De onderzoekers stellen dat deze vruchten neuroprotectieve eigenschappen bezitten die ook de ontwikkeling van andere ziekten – zoals Alzheimer en MS (multiple sclerose) – kunnen remmen.
BRON: Persbericht voorafgaand aan de onderzoekspresentatie op de 63rd Annual Meeting of the American Academy of Neurology, 9-16 april 2011 in Honololu, Hawai
 

Uit dezelfde categorie

Het laatste nieuws