20-12-2015

Eiwitrijke snack goed voor tieners

Heeft u een tiener met slechte eetgewoonten? Een eiwitrijke snack halverwege de middag kan zijn hongergevoel reguleren en voorkomen dat hij ’s avonds ongezond gaat snoepen, blijkt uit nieuw onderzoek.
Eiwitrijke snacks kunnen ook de stemming en cognitieve functies van tieners verbeteren. Ze vormen bovendien een gezondere keus dan de gemakkelijke snacks, die steevast bol staan van de vetten en suikers, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Missouri-Columbia.
Ze gebruikten een pudding met veel soja-eiwitten, die ze speciaal voor dit experiment lieten maken en die dus niet in de winkel verkrijgbaar is. Maar elke snack die rijk is aan eiwitten zal hetzelfde positieve effect hebben, zeggen de onderzoekers.
Ze gaven een groep tieners tussen de 13 en 19 jaar deze gezonde snack en volgden hun eetpatroon gedurende de rest van de dag en in de dagen daarna. De eiwitrijke snack reguleerde het eetpatroon van de tieners, maakte dat ze minder trek hadden en zorgde er zelfs voor dat ze de dag erna meer eiwitten en minder vetten aten.
Bron: Journal of Nutrition, 2015; doi: 10.3945/jn.115.212092

 

Uit dezelfde categorie

Sportdrank of chocolademelk?

Chocolademelk, met zijn ideale mix van eiwitten, koolhydraten en elektrolyten, biedt een effectief en natuurlijk alternatief voor sportdranken bij spierherstel na intensieve trainingen.

Het laatste nieuws