28-04-2020

Een kop thee houdt je scherp

Regelmatig een kop thee drinken, kan de neurale signaaloverdracht tussen hersengebieden veranderen en dat kan helpen om mentaal scherp te blijven bij het ouder worden. Sommige hersenstructuren van theedrinkers verschillen fysiek van die van niet-theedrinkers en dit leidt tot verbetering van hun geheugen en het vermogen om mentale taken uit te voeren. 

De hersenen van mensen die minstens vier koppen thee per week drinken – het mag groene, zwarte of oolong zijn – zullen na 25 jaar efficiënter werken, zo ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Singapore. 

In eerdere studies is vastgesteld dat elke dag thee drinken de kans op cognitieve achteruitgang bij ouderen halveert en het nieuwe onderzoek geeft aanwijzingen waarom dat zo is. De onderzoekers gebruikten MRI-scans om de hersenen van 36 mensen van 60 of ouder te onderzoeken en zij ontdekten dat de regelmatige theedrinkers efficiëntere hersenverbindingen hadden. 

‘Als de verbindingen tussen hersengebieden meer gestructureerd zijn kan de informatieverwerking efficiënter verlopen’, zo verklaart onderzoeker Feng Lei. 

BRON:
Aging, 2019; 11: 3876

Uit dezelfde categorie

Het laatste nieuws