07-06-2021

Dagelijks een avocado eten houdt je darmen gezond

Elke dag een avocado eten is een van de mogelijkheden om je darmen gezond te houden. En dat heeft een grote invloed op je immuunsysteem en je algehele gezondheid en welzijn.

Door dagelijks minstens één keer avocado te eten, draag je eraan bij dat je darmmicrobioom – het ‘tweede brein’ van het lichaam dat onze gezondheid bewaakt – een goede diversiteit aan bacteriën bevat.

Volgens onderzoekers van de Amerikaanse Universiteit van Illinois dragen de vetten in avocado’s ook bij aan de afbraak van vezels en productie van gezondheidsbevorderende metabolieten in de darmen.

Ze gaven ongeveer 80 volwassenen dagelijks een avocado als onderdeel van hun maaltijden; een andere groep kreeg hetzelfde voedsel, maar zonder de avocado. Alle deelnemers waren te zwaar of obees. Degenen die de avocado’s aten, hadden een gezonder en meer divers darmmicrobioom en scheidden ook minder vet uit, wat suggereert dat ze meer energie haalden uit het andere voedsel dat ze aten.

Een avocado is een vruchtgroente met veel energie en voedingsstoffen, waaronder belangrijke micronutriënten zoals kalium en vezels. Omdat de meeste Amerikanen ondervoed zijn wat voedingsstoffen betreft, is het toevoegen van een avocado aan een dagelijkse maaltijd een snelle en eenvoudige manier om een ​​deel van de benodigde voedingsstoffen en vezels binnen te krijgen.

Eerdere studies wezen al uit dat avocado’s het cholesterolgehalte verlagen en nu weten we dat ze ook goed zijn voor onze darmen. ‘Het is gewoon een heel mooie vrucht, vol met voedingsstoffen die belangrijk zijn voor onze gezondheid. Ons werk laat zien dat we gunstige effecten op de darmgezondheid aan die lijst kunnen toevoegen’, aldus onderzoeker Hannah Holscher.

Bron: J Nutr, 2020; nxaa219

Uit dezelfde categorie

Sportdrank of chocolademelk?

Chocolademelk, met zijn ideale mix van eiwitten, koolhydraten en elektrolyten, biedt een effectief en natuurlijk alternatief voor sportdranken bij spierherstel na intensieve trainingen.

Het laatste nieuws