26-12-2023

Coronavaccinatie ‘ontstoren’

Een onderwerp dat onder onze lezers speelt is het ‘laten ontstoren’ na coronavaccinatie. Een vraag die we onlangs ontvingen luidt: ‘Ik overweeg om vaccinaties tegen het coronavirus te laten ontstoren. Wat houdt dit in en is het ook geschikt voor oudere mensen?’ Klassiek homeopaat Manon Bruins geeft hierop antwoord.

Ontstoren verwijst naar een vorm van homeopathie die tot doel heeft om verstoringen in de gezondheid, veroorzaakt door vaccinaties, geneesmiddelen of gifstoffen, te herstellen. Dit proces kan op drie verschillende manieren worden toegepast:

1. Constitutiebehandeling: Als de bijwerkingen van vaccinaties relatief mild zijn, of als je in het algemeen je weerstand wilt versterken, kan een constitutiebehandeling worden overwogen. Hierbij krijg je een of meerdere homeopathische middelen die specifiek passen bij je persoonlijke kenmerken, en deze zijn niet direct gericht op de vaccinaties zelf.

2. Behandeling op basis van klachten: Homeopaten kunnen je klachten na vaccinatie in overweging nemen en homeopathische middelen voorschrijven die hiermee overeenkomen. Dit kan helpen om je immuunsysteem en de algehele gezondheid te herstellen.

3. Vaccinatie-ontstoring: Als je klachten na vaccinatie ernstig zijn, of als de bovengenoemde behandelingen niet effectief zijn, kan worden overwogen om de vaccinatie(s) te ontstoren. Bij vaccinatie-ontstoring wordt een homeopathische verdunning van het gebruikte vaccin, bekend als een vaccinatienosode, ingezet. In principe kan voor elk vaccin een passende vaccinatienosode worden gemaakt.

Door het geleidelijk innemen van de vaccinatienosode in toenemende sterktes, kan het lichaam worden ondersteund bij het neutraliseren van mogelijke nadelige effecten van de vaccinatie. De duur van dit proces varieert van één tot meerdere weken, afhankelijk van de ernst van de klachten veroorzaakt door de vaccinatie. Het is belangrijk op te merken dat het ontstoren geen afbreuk doet aan de effectiviteit van het vaccin, namelijk het opbouwen van antistoffen tegen de ziekteverwekker in het vaccin. Deze ontstoringsprocedure kan op elke leeftijd worden toegepast.

Uit dezelfde categorie

Het laatste nieuws