Voor kinderen en tieners levert frequent mobiel telefoneren extra verhoogd risico op, zo waarschuwt een Russisch rapport. Wetenschappers aldaar vrezen dat de emv-stralingsniveaus van deze telefoons niet afgestemd zijn op de fysiologie en de grotere gevoeligheid van kinderen. Daardoor kunnen kinderen op korte termijn verschillende problemen krijgen, zoals leerproblemen, slaapstoornis en geheugenverlies.
Waar de wetenschappers, van de Russische Nationale Commissie voor Bescherming tegen Niet-Ioniserende Straling, zich echter vooral bezorgd om maken, zijn de problemen op de lange termijn. Daartoe kunnen hersentumoren, depressie en de ziekte van Alzheimer behoren, soms al op de leeftijd van 25 jaar, zo vrezen zij. De commissie spoort regeringen en fabrikanten aan te overwegen kinderen een maximum op te leggen voor de tijd die ze met een mobiele telefoon mogen bellen, dan wel nieuwe en veiligere technologie te fabriceren die de ontwikkelende hersenen van kinderen ontziet5.
5Russian National Committee on Non-Ionising Radiation Protection report, 14 april 2008, via EMFacts Consultancy, www.emfacts.com/weblog/?p=885)
Boekentip week 39 ”Waarom doe ik zo?”
De boekentip van deze week. 'Waarom doe ik zo?' Auteur Robert Jackman leert je vanuit je authentieke volwassen zelf in de wereld te staan. Je ontdekt de bron van je triggers en temt ze voor eens en voor altijd. Waarom maak ik steeds dezelfde (foute) keuzes? Waarom...