06-05-2010

Vrouwen en gezondheid: Massage van de hoofdhuid

Masseer uw hoofdhuid in vier stappen met de onderstaande techniek. Doe dit tweemaal per dag een paar minuten lang. Met deze techniek kunt u ook essentiële olie in de hoofdhuid masseren.

1. Maak met de vingertoppen kleine ronde bewegingen langs de hele haargrens en begin in het midden van het voorhoofd. Ga verder langs de zijkanten en rond de oren naar de nek toe.
2. Knijp hierna met duim en wijsvinger van beide handen in de huid van het hele hoofd. Let erop dat u hierbij niet te hard aan uw haar trekt. Maak korte, vloeiende bewegingen. Ga door tot de huid tintelt.
3. Maak klauwen van uw handen en zet uw vingertoppen op de haargrens (met de handpalmen over het hoofd). Gebruik de vingertoppen als ‘kam’ en bewerk uw hele hoofdhuid alsof u kamt, vanaf het voorhoofd naar de nek toe.
4. Ten slotte maakt u met de vingertoppen kleine ronddraaiende bewegingen vanuit het midden van uw hoofd naar buiten en geeft de hoofdhuid op die manier een lichte maar stevige massage. Neem op deze manier de totale hoofdhuid onder handen.

Wilt u dit artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Andere archief artikelen

Uitgelezen; Wie ben ik als niemand kijkt

Liesbeth Woertman onderzoekt in dit boek het leven van vrouwen in vooral de derde levensfase (na de pensionering) en de laatste vierde levensfase (vanaf ongeveer 75 jaar). Wat betekent het voor hen om een ouder lichaam te hebben in een tijd van geseksualiseerde,...

Basisrecept voor elke dag

Heb jij dat ook aan het begin van een nieuw jaar? Ik sta altijd een beetje te trappelen van ongeduld. Wat zal het nieuwe jaar aan bijzondere ontmoetingen en ontwikkelingen met zich meebrengen? Voor wat voor uitdagingen komen we te staan? Hoe zullen de seizoenen...

Innerlijke reis; ik blijf me verwonderen

Een tante gaf Kor Koetje een boek uit de boedel van een boer, en dat bracht hem in zijn tienerjaren op het pad van de natuurgeneeskunde. Het was Homeopathie in de praktijk van dr. J. Voorhoeve uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Koetjes’ schoonzus was zijn eerste...

Boezemfibrileren vaak niet opgemerkt

Atriumfibrilleren, of boezemfibrilleren, is een veelvoorkomende volksziekte bij mensen op hogere leeftijd. Het wordt niet altijd opgemerkt door de arts of de patiënt. Boezemfibrilleren is goed behandelbaar, maar onbeschermd is er een sterk verhoogde kans op...