Vrouwen en gezondheid: Massage van de hoofdhuid

Masseer uw hoofdhuid in vier stappen met de onderstaande techniek. Doe dit tweemaal per dag een paar minuten lang. Met deze techniek kunt u ook essentiële olie in de hoofdhuid masseren.

1. Maak met de vingertoppen kleine ronde bewegingen langs de hele haargrens en begin in het midden van het voorhoofd. Ga verder langs de zijkanten en rond de oren naar de nek toe.
2. Knijp hierna met duim en wijsvinger van beide handen in de huid van het hele hoofd. Let erop dat u hierbij niet te hard aan uw haar trekt. Maak korte, vloeiende bewegingen. Ga door tot de huid tintelt.
3. Maak klauwen van uw handen en zet uw vingertoppen op de haargrens (met de handpalmen over het hoofd). Gebruik de vingertoppen als ‘kam’ en bewerk uw hele hoofdhuid alsof u kamt, vanaf het voorhoofd naar de nek toe.
4. Ten slotte maakt u met de vingertoppen kleine ronddraaiende bewegingen vanuit het midden van uw hoofd naar buiten en geeft de hoofdhuid op die manier een lichte maar stevige massage. Neem op deze manier de totale hoofdhuid onder handen.

Wilt u dit artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Andere artikelen van Medisch Dossier

Gordelroos en netelroos; een natuurlijke blik

Menstruatie trots

Genezen met je handen

De hormoondokter: In balans

Vochtgebrek

Spierherstel het hele bewegen telt

Bij botbreuken ligt de focus vaak op herstel van het gewricht, zonder aandacht voor spierkrachtverlies. Maar als je noodgedwongen niet kunt bewegen, neemt de spiermassa razendsnel af. Gevolg: onnodig lang revalideren. Daar weet fervent hardloper Heidy van Beurden...

Vroeg kinderlijk trauma

Jaarlijks zijn 118.000 kinderen tot 18 jaar slachtoffer van vroegkinderlijk trauma. Het werkelijke aantal ligt veel en veel hoger. Veel gevallen blijven ongezien, onopgemerkt en onbehandeld. Met alle negatieve effecten van dien. Vooral trauma dat in de eerste zeven...

Uitgelezen: De helende kracht van de adem

Mijn boek De helende kracht van de adem biedt een grote verscheidenheid aan eenvoudige, directe en diepgaande oefeningen met de adem (Sanskriet: prana, Tibetaans: lung). Deze oefeningen kunnen het welzijn van lichaam, energie en geest op verschillende niveaus...

Medisch Dossier avatar

Over de auteur

Lees meer artikelen van Medisch Dossier