17-03-2015

Een nieuw wondermiddel?

Al jarenlang zoeken wetenschappers, artsen en natuurgenezers naar een middel waarmee ze alle ziekten kunnen genezen. Nu lijkt er een wondermiddel te zijn ontdekt in de vorm van GcMAF, een eiwit dat door ons lichaam wordt aangemaakt en dat macrofagen activeert.
Macrofagen zijn immuuncellen en vormen de eerste verdedigingslinie in ons lichaam. Ze zoeken ziekteverwekkers zoals bacteriën en virussen op, maar ook uit de band gesprongen kankercellen, om die te vernietigen. Onlangs zijn wetenschappers erin geslaagd het macrofaagactiverende GcMAF te isoleren en produceren. Dat hebben ze op een dusdanige manier gedaan dat het de helende kracht van ons eigen lichaam kan herstellen en een falend immuunsysteem een opkikker kan geven.
Internet wordt overspoeld met verhalen van patiënten die GcMAF een biologische superheld noemen, vooral in de strijd tegen kanker. Om te onderzoeken wat er klopt van deze hype, en het ware van het valse te onderscheiden, heeft What Doctors Don’t Tell You, het Britse moederblad van Medisch Dossier, een van de wetenschappers geïnterviewd die GcMAF hebben ontdekt. Daarna hebben onze Britse collega’s het medische bewijs onderzocht. Het verslag daarvan vindt u in ons hoofdartikel van deze maand. Blader dus snel verder en ontdek wat we tot nu toe weten over dit supermolecuul en waarvoor het met succes wordt gebruikt.
We hebben in deze editie ook een artikel van uitgever Bryan Hubbard over zijn nieuwe boek The untrue story of you, waarin hij uit de doeken doet hoe hij zijn depressie tot een halt riep. Hij onderzocht wat er bij zichzelf aan de hand was en deed een belangrijke ontdekking over een veelvoorkomende oorzaak van depressie en verslaving. In zijn boek legt hij uit hoe u deze oorzaak kunt wegnemen; in het artikel licht hij vast een tipje van de sluier op.
Verder ontzenuwt Harald Gaier een aantal mythes die artsen en verpleegkundigen nog steeds verkondigen, hoewel ze allang weerlegd zijn. Een veelgehoorde fabel die decennialang door de reguliere wetenschap voor waar is aangenomen, is bijvoorbeeld dat zout een hoge bloeddruk veroorzaakt. Maar het verband tussen die twee is nooit aangetoond, en het advies om minder zout te eten is achterhaald. Om uw hoge bloeddruk te bestrijden, kunt u beter minder suiker eten, zoals u ook kunt lezen in onze nieuwsrubriek.
Ten slotte gaat de vraag-en-antwoordrubriek over ALS, de neurologische aandoening waaraan onder anderen de bekende natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking lijdt. U leest in ons artikel meer over de achtergronden van ALS, en ook vertellen we u welke natuurlijke remedies zouden kunnen helpen tegen deze slopende ziekte.

Lynne McTaggart en Bryan Hubbard

Wilt u dit artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Andere archief artikelen

Het laatste woord; Patiënten en cliënten zijn vooral mensen

Als mens hebben we veel rollen. We zijn ouder en/of kind, partner, grootouder, buurman of -vrouw, collega, teammaat en nog veel meer. Op het moment dat iemand ernstig ziek wordt, blijft er vaak nog maar één rol over: die van patiënt. Voor iedereen is de zieke mens...

Eten als medicijn

De overgang vormt een kantelpunt in de gezondheid van elke vrouw. In Eten als medicijn: overgang legt gynaecoloog drs. Dorenda van Dijken uit hoe het vrouwenlichaam in deze levensfase verandert. Met haar adviezen én 75 recepten van culinair journalist Janneke...

Groeien met psychosynthese

In een souterrain aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht zit de psychosynthese praktijk van Wim Verbeek (61). Een trap voert naar beneden, de wachtruimte in. Daarachter ligt zijn praktijk, warm en zacht verlicht. Verbeek, stevige handdruk en vriendelijke oogopslag, gaat...

Luister (niet) altijd naar je gevoel; Deel 1

In dit eerste deel van een tweeluik over ‘luisteren naar je gevoelens’ legt Cindy de Waard uit waarom dit zo belangrijk is. En waarom het niet altijd verstandig is om naar je gevoel te luisteren. Zij bekijkt het onderwerp vanuit een holistisch perspectief, met...

Je knie heeft zorg nodig

Vorig jaar kwam een man van 43 weer terug in mijn praktijk. Vier jaar eerder was hij bij mij geweest met knie-artroseklachten. De specialist had hem gezegd dat er geen genezing mogelijk was. Bezoeken aan meerdere behandelaars en acupuncturisten hadden hem ook niet...

Lynne McTaggart avatar

Over de auteur

What Doctor’s Don’t Tell You, het moederblad van Medisch Dossier is eind 1998 opgericht door Lynne McTaggart samen met haar man Bryan Hubbard. Daarnaast is McTaggart toonaangevend wetenschapsjournalist en auteur van meerdere succesvolle boeken. Ook is zij woordvoerder op het gebied van bewustzijn, kwantumfysica en geneeskunde.