25-02-2019

Volwaardige voeding met een poster

In supermarkten en restaurants zijn vegetarische en veganistische opties steeds meer binnen handbereik. De discussie over wat de beste opties zijn voor een gebalanceerde voeding is nog gaande. Maar mocht je de keus maken voor een alternatief voedingspatroon, zorg dan dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. De voedingsposter is hier een handig hulpmiddel bij.

Calcium tekort? Eet veel boerenkool, spinazie of amandelen. Te weinig zink in je leven? Neem wat pompoenpitten, sesamzaad of linzen. Ben je een vitamine A fan? Maak een smoothie met wortels, spinazie, gedroogde abrikozen en mango en je kan weer even vooruit. Wat vooral blijkt uit het overzicht van de voedingsposter is dat om genoeg binnen te krijgen van alles, je gevarieerd moet eten.

Verrijkt met vitaminen

Een kanttekening is nog dat vitamine B12 vaak alleen via verrijkte plantaardige voedingsmiddelen binnen te krijgen zijn. Veganisten slikken dat dan ook vaak bij om niet afhankelijk te zijn van die paar voedingsmiddelen. Verder staat dat vitamine D ook via verrijkte voedingsmiddelen kan worden ingenomen, maar daarnaast is er ook de optie om paddenstoelen te nuttigen. Deze zijn een goede bron van vitamine D, als ze even in de zon hebben gelegen.

Niet alleen voor de veganist

Voor vegetariërs is de poster ook van nut. Zij zullen hun eiwitten voornamelijk uit zuivelproducten halen, maar voor een juiste balans in hun dieet is het nuttig en gezond om ook naar plantaardige bronnen van eiwitten te kijken. Daarnaast is de poster een leuk middel om kinderen kennis te laten maken met gezonde voeding. Ze kunnen zelf de voedingsmiddelen kiezen om een gebalanceerd dieet te vormen.

Bron: The Optimist

Uit dezelfde categorie

Het laatste nieuws