17-03-2015

Vijf manieren om uw dieet vol te houden

Veel mensen willen afvallen maar slagen er niet in zich aan hun dieet te houden. Ze nemen zich voor om minder of gezonder te eten, maar geven het al snel op als dat niet lukt of het gewenste resultaat uitblijft. Daarom bedacht Aaron Michelfelder van het medisch centrum van de Loyola Universiteit in Chicago een vijfstappenplan dat u helpt om uw dieet vol te houden.
Het grootste probleem is dat veel mensen te hoge doelen stellen en daardoor snel teleurgesteld raken, aldus Michelfelder. Hij benoemt vijf ‘foute afvalmethodes’ die gedoemd zijn te mislukken.

Nr. 1: Ik ga afvallen door te sporten. Sporten is goed voor ons, maar het helpt niet om kilo’s kwijt te raken.

Nr. 2: Ik ga mijn dieet drastisch veranderen. U hoeft uw voeding niet ingrijpend te wijzigen, alleen te verminderen – en dan vooral snacks en snelle (‘witte’) suikers.

Nr. 3: Ik ga voedingssupplementen voor gewichtsverlies gebruiken. Met supplementen verbrandt u meer spieren dan vet. En als u er weer mee stopt, komt er juist meer vet bij dan spieren.

Nr. 4: Ik wil snel en veel gewicht verliezen. Wees realistisch en probeer een halve of hele kilo per week af te vallen. Langzaam maar zeker is de beste manier om af te vallen. U blijft dan beter op gewicht.

Nr. 5: Ik geef het op. Als u een van de eerste vier methodes volgt, houdt u dat meestal niet vol. En als u niet de slanke gestalte krijgt die u voor ogen had, vergeet dan niet dat elk gewichtsverlies goed voor u is en bijdraagt aan een langer en gezonder leven.

Ten slotte, zegt Michelfelder, lukt afvallen beter als het een gezamenlijke onderneming is. Breng uw familieleden op de hoogte, zodat ze u niet verleiden met dikmakende snacks. En zoek andere mensen op die proberen af te vallen.
Bron: Loyola University Health System (www.loyolamedicine.org)

Uit dezelfde categorie

Het laatste nieuws