30-10-2017

Venkel als natuurlijke hormoontherapie

Venkel is de hormoonvervangende therapie (HRT) van moeder natuur voor vrouwen in de overgang. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het kruid in de behandeling van symptomen van de overgang net zo effectief is als medicijnen, maar zonder de bijwerkingen daarvan.

Alternatief voor HRT

Venkel helpt tegen opvliegers, slapeloosheid, vaginale droogheid en tegen angst, en daarom zou het weleens een goed alternatief kunnen zijn voor HRT, dat in verband is gebracht met een hele reeks ernstige bijwerkingen, waaronder hartproblemen en kanker.

Onderzoekers in de Iraanse hoofdstad Teheran gaven 90 vrouwen in de overgang acht weken lang een capsule met 100 mg venkel of een placebo. Ze stelden de klachten van de vrouwen vast aan de hand van een standaard vragenlijst. De vrouwen die venkel kregen, rapporteerden na vier weken aanmerkelijke verbeteringen in hun overgangsklachten. Hun klachten kwamen niet terug, zelfs niet twee weken na afloop van de behandeling.

Bron: Menopause
 

Uit dezelfde categorie

Kruiden & kwaaltjes: Verkoudheid

Kwaaltjes, klachten en ziekten worden al sinds mensheugenis behandeld met geneeskrachtige kruiden en planten. Vanaf het ontstaan van de synthetische geneesmiddelenindustrie is dit niet meer vanzelfsprekend. Toch blijft die eeuwenoude kennis relevant voor de...

Het laatste nieuws