26-01-2010

Tegen luchtverontreiniging binnenshuis

Er bestaat een eenvoudige manier om gevaarlijke luchtverontreiniging in huis of op kantoor tot 90 procent te verwijderen, zo blijkt uit onderzoek. Door kamerplanten verspreid door het hele huis of kantoor te plaatsen elimineert u de meeste VOC’s (volatile organic compounds) die worden uitgewasemd door verf, lak, bevestigingsmiddelen, textiel, oplosmiddelen, bouwmaterialen en zelfs kraanwater. Volgens schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie overlijden maar liefst 1,6 miljoen mensen per jaar aan de gevolgen van verontreiniging binnenshuis.
De nuttigste planten voor de opruiming van verontreiniging zijn de Hemigraphis alternata, de Hedera helix (gewone klimop), de Hoya carnosa (wasbloem) en de Asparagus densiflorus ‘Sprengeri’ (sierasperge).
 

BRON: HortScience, 2009; 44: 1377-1381
 

Uit dezelfde categorie

Boekentip week 43 ”De Parkinson Pandemie”

In de Medisch Dossier Update van vorige week noemde ik auteur Bas Bloem al, hoogleraar van het Radboudumc. Bloem is wereldwijd expert op het gebied van parkinson en schreef dit boek samen met topdeskundigen Dorsey, Sherer en Okun. Gezamenlijk beschrijven zij een plan...

Het laatste nieuws