20-03-2019

Steeds meer focus op gezonde leefstijl

Steeds meer zorgverleners schrijven een gezonde leefstijl voor. Uit cijfers van Vektis blijkt dat het aantal geregistreerde leefstijlcoaches namelijk snel toeneemt. Hierdoor kunnen steeds meer mensen in de buurt terecht voor professionele begeleiding naar een gezonde leefstijl.

Om mensen met overgewicht en gewichtsgerelateerde gezondheidsrisico’s te begeleiding naar een gezonde leefstijl, zitten vanaf 1 januari 2019 erkende gecombineerde leefstijl interventies in de basis zorgverzekering. In januari telde Nederland 293 zorgverleners gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). In maart werd de snelle toename goed zichtbaar en zijn dat er al 329. De gemeenten Woerden (31 op de honderdduizend) en Kollumerland (23 op de honderdduizend) hebben de meeste zorgverleners GLI per inwoner. Toch zijn er ook gemeenten waar inwoners niet terecht kunnen bij een geregistreerd leefstijlcoach, die ontbreken tot nu toe nog in Dordrecht en Almere.

Vind zelf een leefstijlarts

Als een zorgaanbieder GLI levert en hiervoor een vergoeding wil ontvangen van de zorgverzekeraars, moet deze geregistreerd staan in het AGB-register van Vektis. Deze geregistreerde zorgaanbieders volgen een erkende opleiding voor GLI en zijn verplicht een licentie te hebben voor een van de drie GLI-leefstijlprogramma’s, het CooL-, Slimmer- of Beweegkuurprogramma. Op de website van Arts en Leefstijl is een overzicht te vinden met zorggroepen en zorgprofessionals die contractafspraken hebben met zorgverzekeraars.

Bron: Vektis

Uit dezelfde categorie

Sportdrank of chocolademelk?

Chocolademelk, met zijn ideale mix van eiwitten, koolhydraten en elektrolyten, biedt een effectief en natuurlijk alternatief voor sportdranken bij spierherstel na intensieve trainingen.

Het laatste nieuws