11-10-2016

Rechtsvervolging wegens afzwakken fatale gevolgen van antibioticum

Rechtsvervolging wegens afzwakken fatale gevolgen van antibioticum
Het voormalig hoofd van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA: de overheidsinstantie die de kwaliteit van voedsel en medicijnen controleert) is ervan beschuldigd de fatale bijwerkingen van het antibioticum levofloxacine te hebben afgezwakt, zodat het hedgefonds van haar echtgenoot daarvan kon profiteren.
Er dient nu een rechtszaak tegen haar, en anderen, bij het gerechtshof van het District of Columbia. Margaret Hamburg, die van 2009 tot 2015 commissaris was van de FDA, is beschuldigd van het achterhouden van informatie over de bijwerkingen van levofloxacine, waaronder kans op sterfte. Als het nieuws over die bijwerkingen bekend werd zou dat, samen met de daaruitvolgende rechtszaken, de winst van fabrikant Johnson & Johnson hebben verminderd. En het hedgefonds van Peter Brown, Hamburgs echtgenoot, had aanzienlijke belangen in die fabrikant, luidt de aanklacht.
Er wordt geschat dat het hedgefonds, Renaissance Technologies geheten, maar liefst een half miljard dollar heeft opgestreken door de stijgende aandelenkoers van Johnson & Johnson.
De rechtszaak is aangespannen door advocaat Larry Klayman namens eisers die zeggen ernstige schade te hebben opgelopen door het antibioticum. Critici zeggen dat de actie van Klayman politiek gemotiveerd is. Als overtuigd Republikein heeft Klayman de oorlog verklaard aan de regering Obama, en Hamburg werd door de president bij de FDA aangesteld.
Bron: http://www.larryklayman.com/pdf/160119-Final%20Filed%20Levaquin%20Complaint%20.pdf

 

Uit dezelfde categorie

Het laatste nieuws