28-04-2019

Moeder start campagne tegen vaccinatieschade dochter

De moeder van een vrouw met vermeende schade door vaccinaties lanceerde een campagne om geld in te zamelen voor de juridische procedure om de zorgkosten vergoed te krijgen.

Pat Merchants dochter Jodie heeft epilepsie en is haar spraak kwijt, omdat ze hersenletsel opliep na een cocktail van acht vaccins, waarvan er vijf werden toegediend zonder toestemming van de ouders.

Jodie is nu 25 en is voor 80 procent arbeidsongeschikt bevonden. Pats echtgenoot overleed afgelopen kerst, waardoor ze in haar eentje de 24-uurszorg voor Jodie op zich moest nemen, met inbegrip van het verschonen van haar luiers.

De familie kreeg nooit enige vorm van compensatie door de Britse overheid of van de Vaccin Damage Unit, maar Pats strijd duurt voort. De volgende ronde van haar campagne zal ongeveer £10,000 (11.500 euro) kosten, en ze probeert nu openbare donaties te krijgen om dit te kunnen bekostigen.
Arnica, de supportgroep voor ouders van kinderen die vaccinatieschade hebben opgelopen, vond een advocaat voor Pat, die bereid is om tegen een gereduceerd tarief te werken.

De Britse NHS (National Health Service) wees iedere aansprakelijkheid af, en stelde dat de arts en de verpleegkundige die de vaccins toedienden dit zouden moeten betalen uit hun beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Maar de familie is niet in staat om te traceren waar zij zich na al die jaren bevinden. De Vaccin Damage Unit weigerde te betalen voor de geleden schade, omdat de arts en de verpleegkundige het protocol niet hadden gevolgd. Ook zei de unit tegen de familie dat ze bezwaarschriften met betrekking tot gevallen voor 2013 niet in behandeling wil nemen.

Voor meer informatie: www.arnica.org.uk/justice-for-jodie-appeal
 

Uit dezelfde categorie

Boekentip week 43 ”De Parkinson Pandemie”

In de Medisch Dossier Update van vorige week noemde ik auteur Bas Bloem al, hoogleraar van het Radboudumc. Bloem is wereldwijd expert op het gebied van parkinson en schreef dit boek samen met topdeskundigen Dorsey, Sherer en Okun. Gezamenlijk beschrijven zij een plan...

Het laatste nieuws