Melatonine bruikbaar tegen Covid-19?

Het slikken van een supplement met melatonine – het hormoon dat onze slaapcycli reguleert – zou kunnen werken tegen Covid-19 en het zou de kans dat je het virus krijgt mogelijk kunnen halveren.

Het hormoon, dat betrokken is bij veel van de lichaamsprocessen die ook door het coronavirus worden beïnvloed, biedt waarschijnlijk mogelijkheden binnen de behandeling. Het beschermt ook tegen het virus: het verlaagt bij sommigen het risico met 30 procent, oplopend tot 52 procent bij Afro-Amerikanen.

Bij het zoeken naar nieuwe manieren om het virus te behandelen, kwam het hormoon als een van de opties naar voren, zo bleek uit een grootschalig dataonderzoek van de Cleveland Clinic, waarbij veelvoorkomende symptomen van Covid-19 werden verzameld die gevonden werden in de medische dossiers van de kliniek.

Hiermee werd een nauw verband ontdekt tussen auto-immuunziekten, neurologische ziekten en longaandoeningen enerzijds en Covid-reacties anderzijds, en er werden meer dan 30 medicijnen geïdentificeerd die succesvol zouden kunnen zijn als behandeling, waaronder melatonine.

Bron: PLoS Biol, 2020; 18: e3000970

Uit dezelfde categorie

Het laatste nieuws