13-10-2023

Impact van babysterfte op kinderen

Wat doet perinatale sterfte met de (vaak jonge) kinderen in het gezin? En wat voor impact heeft de dood van een baby op de kinderen die daarna geboren worden? In haar boek Mama, ik kom jou wel troosten deelt Brigit Nieuwenstein haar persoonlijke ervaringen en voert zij gesprekken met kinderen, ouders en professionals.1

Brigit Nieuwenstein (1962) is psychosynthesetherapeut en teamlid en trainer aan de Psychosynthese Academie in Amersfoort. Brigit is moeder van Lenka (1994), Serge (1996 geboren en gestoren) en Jens (1999). ‘Niet de dood van Serge was mijn trauma, maar jij en jouw verdriet’, zei haar dochter vijfentwintig jaar nadat haar broertje geboren werd en overleed.

Babyverlies

Over de jaren zijn er meerdere boeken geschreven voor ouders rondom perinatale sterfte – wanneer een foetus vanaf 22 weken zwangerschap komt te overlijden, of als een baby in de eerste 7 dagen na de geboorte overlijdt. Maar wat is de impact van babysterfte op de broers en zussen? Kun je je kinderen wel beschermen als je zelf intens wanhopig en verdrietig bent? Brigit deelt in haar boek de gesprekken die ze voerde met kinderen, ouders en professionals over rouw en verdriet door babysterfte binnen het gezin. Haar analyses zijn gebaseerd op inzichten vanuit de psychosynthese en familieopstellingen.

Mama, ik kom jou wel troosten is een heftig en helder boek over de gevoelens en trauma’s rondom het verlies van een baby. Het boek schept ook hoop, met verhalen die herkenbaarheid bieden voor ouders, broers en zussen. Het boek verschijnt op 23 november 2023 en is vanaf die dag beschikbaar in onze webshop.

Bron:
1 https://www.bol.com/nl/nl/f/mama-ik-kom-jou-wel-troosten/9300000157596756/

Uit dezelfde categorie

Boekentip week 43 ”De Parkinson Pandemie”

In de Medisch Dossier Update van vorige week noemde ik auteur Bas Bloem al, hoogleraar van het Radboudumc. Bloem is wereldwijd expert op het gebied van parkinson en schreef dit boek samen met topdeskundigen Dorsey, Sherer en Okun. Gezamenlijk beschrijven zij een plan...

Het laatste nieuws