16-09-2019

Holistische aanpak van psoriasis

Medisch dossier wordt bijgestaan door een aantal toonaangevende voortrekkers op het gebied van de alternatieve en voedingsgeneeskunde. Juglen Zwaan is daar een van.

Juglen Zwaan is docent en voedingsdeskundige. Hij publiceert op het zijn website ahealthylife.nl artikelen over gezondheid en welzijn. Verder geeft hij lezingen en verzorgt trainingen en workshops. Op 5 september gaf hij een interview aan gezondheidsnieuwsradio over de relatie tussen voeding en psoriasis.

Verkeerde signalen

Ongeveer 1 op de 50 mensen kampt met psoriasis. Psoriasis ontstaat wanneer de hersenen verkeerde signalen aan de huid geven. Het meest zichtbare symptoom zijn witte schilfers op een rode huid. Volgens Juglen Zwaan kan een holistische benadering helpen. Hij geeft in dit interview een aantal tips hoe psoriasis in de hand te houden.

Belangrijke prikkel

De eerste tip is om stress te voorkomen. Stress is een belangrijke prikkel die tot psoriasis kan leiden. Vermijd ook overgewicht en gebruik natuurlijke ontstekingsremmers. Een kwartiertje zon helpt ook, evenals vitamine D en zinkcrème. Maar er is meer mogelijk. Luistert u dus vooral ook zelf naar de tips van Juglen Zwaan.

Luister hier naar het interview

Bron: www.gezondheidsnieuwsradio.nl
 

Uit dezelfde categorie

Geluidsgolven breken tumoren af

Geluidsgolven worden ingezet om tumoren af te breken. De techniek, bekend als histotripsie, zorgt ervoor dat tumoren kapotgaan en zichtbaar worden voor het immuunsysteem, dat zich vervolgens kan gaan verdedigen tegen de kanker. Histotripsie, ontwikkeld door de...

Webinar: Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie

De Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (NVF) kondigt een Engelstalige webinar serie en een 3-daagse cursus fytotherapie aan. Op 16 mei is het eerste, gratis webinar in de serie. Het NVF maakt zich sterk voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van plantaardige...

Het laatste nieuws

Gunstige effecten van microdosing

Ooit gehoord van microdosing? Misschien heb je het weleens uitgeprobeerd. Microdosing bestaat uit het innemen van een lage dosis (ofwel microdosering) LSD of psychedelische paddenstoelen (paddo’s). Naast de belangstelling voor psychedelica binnen de medische...

Universele gezondheidsvoordelen van hobby’s

Wanneer je actief wilt werken aan je welzijn en mentale gezondheid, is het een goed idee om te beginnen aan een hobby. In een recent gepubliceerd onderzoek van University College London worden hobby’s in verband gebracht met minder depressieve klachten en een groter geluksgevoel.

Glyfosaat en metabool syndroom

Wetenschappers van de universiteit van Berkeley in California onderzochten de effecten van langdurige blootstelling aan glyfosaat en aminomethylfosfonzuur (het afbraakproduct van glyfosaat) tijdens de kindertijd. Ze bestudeerden met name kinderen met leverontstekingen en jongvolwassenen met het metabool syndroom.

Psychisch verzuim onder jongeren neemt toe

Steeds meer jonge werknemers ervaren burn-outklachten. Ook de ernst van de klachten kent een stijgende lijn. Bovendien nam het aandeel verzuim door werkgerelateerde psychische klachten het afgelopen jaar toe. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door TNO, op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.