10-01-2019

Een hond hebben vermindert symptomen van ADHD

Een hond als huisdier kan symptomen van ADHD bij kinderen doen afnemen, en meer bepaald het aandachtstekort, zo stelden onderzoekers vast.

Dit kan een uitstekend alternatief zijn voor het gebruik van ADHD-medicijnen, waaronder Ritalin, zeggen onderzoekers van de Universiteit van Californië.

Een groep kinderen tussen de zeven en negen jaar met ADHD, die geen medicijnen slikten voor hun stoornis, werden behandeld door middel van ‘psychosociale interventies’, en sommigen kregen ook nog een speciaal getrainde hond in huis.

Hoewel de symptomen in beide groepen verminderden, vertoonde alleen de groep kinderen die een hond had na 12 weken een significante verbetering qua aandacht en sociale vaardigheden. Ouders rapporteerden ook een sterke verbetering van het algeheel gedrag van hun kinderen.

Bron: Proceedings of the International Society for Anthrozoology 2018, 2-5 juli 2018, Sydney, Australië

 

Uit dezelfde categorie

Lablek Wuhan nóg waarschijnlijker

Trouwe lezers van Medisch Dossier weten dat er veel aanwijzingen zijn dat de oorsprong van de coronapandemie is te vinden in het lab in Wuhan (China). Maar dat de ‘lablek-hypothese’ vanaf het begin fanatiek is weggedrukt door belanghebbenden. In een eerdere editie...

Het laatste nieuws