26-09-2017

Dierenartsen gebruiken acupunctuur

Dierenartsen in Zwitserland worden opgeleid om acupunctuur te gebruiken bij koeien. De acupunctuurlessen maken deel uit van een breder programma dat tot doel heeft meer alternatieve behandelingen in de dierenartsenpraktijk te introduceren, vooral ter vervanging van antibiotica of andere medicijnen.
Studenten diergeneeskunde aan de Universiteit van Bern volgen een cursus acupunctuur en oefenen daarna op een kudde van 80 koeien en kalveren van het Holstein-Friesianras. Het is voor het eerst dat in Zwitserland lessen acupunctuur bij dieren worden gegeven, zegt het Landbouwbureau van het kanton Fribourg, waar de kudde onder valt.
Er wordt ook naar alternatieve behandelingen gekeken, vooral naar behandelingen die kunnen worden ingezet als alternatief voor antibiotica. Een woordvoerder van het Landbouwbureau zegt dat de alternatieve geneeskunde steeds meer wordt toegepast als methode om dieren zonder medicijnen gezond te houden.
Er werd een Australische specialist aangetrokken om de studenten les te geven. Dit gebeurt op een biologische boerderij in Sorens, die bij een opleidingsboerderij hoort die al meer dan tien jaar nauw samenwerkt met de Universiteit van Bern. Daar loopt nu een project om het gebruik van antibiotica in de melkveehouderij te verminderen.
www.thelocal.ch/20170323/swiss-cows-to-receive-acupuncture-in-new-classes-for-trainee-vets
 

Uit dezelfde categorie

Kruiden & kwaaltjes: Verkoudheid

Kwaaltjes, klachten en ziekten worden al sinds mensheugenis behandeld met geneeskrachtige kruiden en planten. Vanaf het ontstaan van de synthetische geneesmiddelenindustrie is dit niet meer vanzelfsprekend. Toch blijft die eeuwenoude kennis relevant voor de...

Het laatste nieuws