Wat ons niet wordt verteld over het COVID-vaccin

Er is enorm veel onzekerheid over dit zogenaamde wondermiddel, Rob Verkerk

Omdat de wereldbevolking zo gewend is geraakt aan farmaceutische oplossingen voor onze gezondheidsproblemen – en het leven enorm is verstoord door overheidsmaatregelen tegen verspreiding van Covid-19 – is het geen wonder dat zo velen wanhopig op zoek zijn naar het zogenaamde wondervaccin.

Onze menselijke natuur zet de meesten van ons ook ertoe aan liever te kiezen voor een eenvoudige oplossing dan te worstelen met ingewikkelde oplossingen die van alles van je vergen, waaronder het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en de functie van je immuunsysteem. Wat is er makkelijker dan je mouwen opstropen?

Bovendien ziet het er nog aantrekkelijker uit als het ons wordt aangereikt in non-profit-verpakking: ‘s werelds eerste wereldwijde samenwerkingsinitiatief tussen vaccinontwikkelaars aan universiteiten, vaccinbedrijven, regeringen en internationale instanties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie – en dat allemaal voor ieders bestwil.

Eerlijk gezegd klinkt het te mooi om waar te zijn, vooral als je eenmaal een kijkje onder de oppervlakte neemt en nagaat wat we allemaal niet weten. Er is enorme onduidelijkheid over de uitvoering van dit alles.

Wij van de Alliance for Natural Health hebben vijftien belangrijke dingen benoemd waarvan we vinden dat iedereen ze moet weten, voordat we voor de keus staan ons te laten vaccineren. In het kort gaat het hierom:

Zijn vaccins wel nodig? Zou het virus uitgewoed kunnen zijn voordat er vaccins zijn? Gaan de vaccins wel werken? We hebben goede onderzoeken nodig naar de werkzaamheid. Zelfs normale fase I tot III-onderzoeken die meerdere jaren duren, hebben de effectiviteit in de echte wereld niet nauwkeurig voorspeld. Hoe zit het met mutaties?

Hoe worden de commerciële vaccins gemaakt? Het is zeer waarschijnlijk dat gentechnologie zal worden gebruikt. De mRNA-vaccins bijvoorbeeld, die ervoor zorgen dat het lichaam wordt geïnstrueerd om kopieën van viruseiwitten te produceren. Ga jij hiermee ethisch gezien akkoord? Krijg je wel te horen of het vaccin genetisch is gemodificeerd?

Wanneer worden de vaccins vrijgegeven? Het zou al in het begin van 2021 kunnen zijn. Wat wordt er toegevoegd om het vaccin te activeren en te conserveren? Aluminium, een zenuwgif, is een waarschijnlijke hulpstof.

Wat wordt de exacte samenstelling van elk vaccin? Zullen er residuen van dierlijke weefsels of verontreinigingen in zitten? Hoeveel mensen moeten er worden gevaccineerd? Volgens Bill Gates moet bijna iedereen worden gevaccineerd; de Wereldgezondheids-organisatie suggereert 70 procent van de wereldbevolking.

Sommige wetenschappers suggereren echter dat slechts 20 procent groepsimmuniteit tegen van nature verworven infecties het virus al onder controle kan houden, net als bij een ander coronavirus, de variant die verkoudheid veroorzaakt.

Hoeveel commerciële vaccins zullen er komen? De meeste deskundigen denken minstens twee. Hoeveel doses zijn er nodig of aanbevolen voor verschillende bevolkingsgroepen? De ervaring met andere coronavirusvaccins (SARS, MERS) leert dat de meeste mensen niet veel langer dan 12 maanden immuun zullen blijven, dus het advies wordt waarschijnlijk een jaarlijkse vaccinatie. Er kan zelfs behoefte zijn aan een extra dosis tussendoor.

Welke toedieningssystemen zullen worden gebruikt? Enkele opties die worden overwogen zijn: met één dosis gevulde injectiespuiten, injectieflacons met één of meerdere dosis, neusspray en micropleisters.

Zullen de gegevens transparant zijn? Worden resultaten en problemen openbaar gemaakt? Als er geen helderheid komt over deze 15 vragen, dan zet ik ook mijn vraagtekens bij toekomstige transparantie over de ervaringen met het vaccin.

Wordt vaccinatie verplicht, of worden de rechten van degenen die niet gevaccineerd zijn aangetast? We weten het gewoon niet. De kans is groot dat sommige landen of staten voor de verplichte route zullen kiezen.

Zal het publiek erover worden geïnformeerd dat de vaccin-industrie wordt gevrijwaard van letselschade-claims? Dat is nog niet eerder gebeurd, dus laten we ervoor zorgen dat het deze keer wel gebeurt. Wat valt er te verbergen?

Wie heeft er financieel baat bij massale vaccinatie? Nu wordt het non-profit genoemd, maar dat is alleen op korte termijn. Bill Gates gaat miljarden verdienen als in de meeste landen Covid-19-vaccins aan het vaccinatieschema worden toegevoegd.

Het Covid-19-vaccinatie-programma is waarschijnlijk het grootste programma voor massa-medicatie dat ooit op het publiek is losgelaten. We hebben het recht het naadje van de kous te weten over wat er echt gebeurt. Laten we transparantie eisen!

Wilt u dit artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Andere archief artikelen

Het laatste woord; Gewoon een dagje ouder?

Uit nieuw onderzoek zou blijken dat statines geen spierpijn veroorzaken. Onderzoekers hebben namelijk vastgesteld dat oudere mensen last hebben van pijntjes. Er zijn meer dan genoeg onderzoeken die laten zien dat statinegebruikers veel pijn lijden ‘Het lijdt geen...

Uitgelezen; Leer je hond,kat of konijn kennen

De auteurs zijn beiden holistisch dierenarts en laten je in dit boek kennismaken met de Vijf Elementen, een duizenden jaren oude stroming binnen de Chinese geneeskunde. Het doel is om eigenaren van honden, katten en konijnen te leren begrijpen waarom een bepaald dier...

Lasertherapie voor een kerkuil

Proefondervindelijk bewijsIn een NRC-artikel begin dit jaar over lasertherapie en long covid trekken alle bevraagde medisch deskundigen de werking van lasertherapie in twijfel.1 Het succes zou te maken hebben met het placebo-effect van de behandeling. Maar wilde...

Een vertraagde schildklier

Steeds meer mensen hebben te maken met schildklierproblemen. Bij lichte afwijkingen worden deze niet altijd behandeld. Ralph Moorman pleit ervoor dat wel te doen. In dit artikel legt hij uit wat je zelf kunt bereiken met voedings- en leefstijlinterventie. Een huisarts...