Voorwoord: De waarheid bestaat niet

Je bent gewend om op deze plaats het voorwoord van Lynne McTaggart en Bryan Hubbard te zien. Vanaf nu vind je hun welkomstwoorden achter het artikel waarop zij reflecteren. Deze keer schrijven Lynne en Bryan over het effect dat mediteren kan hebben op Alzheimer. In het hoofdartikel lees je hierover nog veel meer.

‘De waarheid bestaat niet’ staat boven dit voorwoord. En dat geloven we ook echt. De redactie krijgt veel informatie en dat stelt ons in staat om vanuit verschillende perspectieven naar een onderwerp te kijken. We beseffen vaak dat hoe meer aspecten je ziet van een onderwerp, hoe duidelijker is dat de waarheid niet bestaat.

We doen er alles aan om je zo breed en goed mogelijk te informeren. En tegelijkertijd geloven we dat het allerbelangrijkste is dat we, jij en wij en iedereen, zelf verantwoordelijkheid nemen voor onze gezondheid. Dat is spannend met alles dat in de wereld gebeurt en met alle verhalen over ziekte en dood die nogal confronterend kunnen zijn. Maar juist die situatie maakt het nog belangrijker dat we ons niet laten meenemen door angstige emoties. Niemand anders dan jijzelf hoort de regie te hebben over jouw gezondheid. Door je goed te informeren, die informatie te laten bezinken, werkelijk te voelen en te luisteren naar je lichaam weet je wat goed is voor jou.

Met gezonde groeten,
Het team van Medisch Dossier

Wilt u dit artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Andere artikelen van Lynne McTaggart

Reflectie: Mediteren tegen Alzheimer

Voorwoord: Gekke vrouwen

Voorwoord: Het einde van allergieën

Op de Vloer

Voorwoord: Covid-19: Wat nu?

Spierherstel het hele bewegen telt

Bij botbreuken ligt de focus vaak op herstel van het gewricht, zonder aandacht voor spierkrachtverlies. Maar als je noodgedwongen niet kunt bewegen, neemt de spiermassa razendsnel af. Gevolg: onnodig lang revalideren. Daar weet fervent hardloper Heidy van Beurden...

Vroeg kinderlijk trauma

Jaarlijks zijn 118.000 kinderen tot 18 jaar slachtoffer van vroegkinderlijk trauma. Het werkelijke aantal ligt veel en veel hoger. Veel gevallen blijven ongezien, onopgemerkt en onbehandeld. Met alle negatieve effecten van dien. Vooral trauma dat in de eerste zeven...

Uitgelezen: De helende kracht van de adem

Mijn boek De helende kracht van de adem biedt een grote verscheidenheid aan eenvoudige, directe en diepgaande oefeningen met de adem (Sanskriet: prana, Tibetaans: lung). Deze oefeningen kunnen het welzijn van lichaam, energie en geest op verschillende niveaus...

Lynne McTaggart avatar

Over de auteur

What Doctor’s Don’t Tell You, het moederblad van Medisch Dossier is eind 1998 opgericht door Lynne McTaggart samen met haar man Bryan Hubbard. Daarnaast is McTaggart toonaangevend wetenschapsjournalist en auteur van meerdere succesvolle boeken. Ook is zij woordvoerder op het gebied van bewustzijn, kwantumfysica en geneeskunde.
Lees meer artikelen van Lynne McTaggart