Verander uw lichaamsfrequentie

Tegenwoordig wordt met nieuwe apparaten en technieken geprobeerd om bij probleemgedrag van kinderen hun quantumfrequentie aan te passen (iedere cel van het lichaam trilt namelijk met een bepaalde frequentie). Dit zou helpen bij allerlei problemen – van mentale achterstand tot bedplassen.

De Russen beweren al bijna een eeuw lang dat de communicatie binnen het lichaam verloopt via elektromagnetische (EM) golven. Wanneer met die signalen iets misgaat, zijn geestelijke en lichamelijke ziekte het gevolg. Hoewel er tegenwoordig allerlei apparatuur bestaat om deze EM-golven in het lichaam te corrigeren, blijkt één apparaat nog steeds toonaangevend, namelijk het SCENAR-systeem.

De SCENAR (self-controlled energoneuroadaptive regulation) is een apparaat dat de lichaamseigen EM-frequentie stimuleert om via een verfijnd biofeedbackmechanisme genezing tot stand te brengen. Het is ontworpen door vijf wetenschappelijk onderzoekers; twee van hen zijn gelauwerd met de orde van Lenin (de Russische tegenhanger van de Nobelprijs). Het was oorspronkelijk bedoeld voor ruimtevaarders om er letsel en ziekte in de ruimte mee te genezen.

Het apparaatje lijkt op de afstandsbediening van de tv en wordt gevoed door een 9-volts batterij. Het idee was dat het zou dienen als ‘huisarts en eerste hulp in zakformaat’.
SCENAR werkt door pulserende elektrische golven naar het lichaam te zenden. Het zou niet alleen afwijkingen in de lichaamsfrequenties kunnen opsporen, maar ook herstellen door zijn eigen uitgezonden signalen te wijzigen. De bedoeling is dat dit alle kleine lichamelijke problemen oplost voordat ze tot een echte ziekte leiden.

SCENAR wordt momenteel gebruikt in toonaangevende Russische ziekenhuizen en ambulances, omdat het buitengewoon succesvol zou zijn bij hartstilstand, letsel bij ongevallen en coma. In 2000 gebruikten Russische atleten bij de Olympische spelen in Australië SCENAR ten behoeve van spierherstel en om lichte pijn en blessures te behandelen.

Sinds 1992 zijn er meer dan 10.000 Russische gebruikers – onder wie artsen, chirurgen, oncologen en neurologen – opgeleid in het gebruik voor de meeste lichaamssystemen, thuis en in het ziekenhuis.

Uit onderzoek onder 3000 Russische artsen naar hun ervaring bij 50.000 patiënten bleek het apparaat effectief voor alle grote lichaamssystemen (vooral bij aandoeningen van botten, gewrichten en spieren en bij circulatieproblemen), wat in driekwart van de gevallen tot herstel leidde. Momenteel wordt ook veel succes geboekt bij neurologische problemen, vooral bij kinderen.

Ondanks deze schat aan klinische ervaring komt wetenschappelijk onderzoek naar deze techniek maar mondjesmaat op gang, en dan voornamelijk in Rusland, bij gebruik voor zenuwstimulatie bij kinderen. Alhoewel sommige ervaringen alleen beschreven zijn in eenvoudige case-reports (gevalsbeschrijvingen), zijn er ook publicaties verschenen in wetenschappelijke tijdschriften van naam.

Misschien het beste wetenschappelijk onderzoek tot dusver beschrijft het gebruik bij bedplassen bij kinderen. In een drie maanden durend onderzoek in opdracht van het Russische ministerie van Gezondheid aan de I.P. Pavlov Staatsuniversiteit voor Geneeskunde ondergingen 25 kinderen die in bed plasten, tien SCENAR-behandelingen. Bij alle kinderen was het resultaat positief: ofwel ze waren helemaal van het bedplassen af of het kwam minder vaak voor.

Nog een spectaculair resultaat werd behaald bij 45 kinderen van drie tot veertien jaar oud, die in het Kalinin Essentuky Sanatorium, behalve voor dikkedarmontsteking en leverontsteking, behandeld werden voor chronisch (drie tot tien jaar lang) bedplassen. Uiteindelijk bleven ze helemaal droog.

SCENAR wordt nu uitgeprobeerd bij kinderen met een verstandelijke handicap. In een acht maanden durend onderzoek waarin 96 kinderen met een verstandelijke handicap gevolgd werden, lieten deze een positieve reactie op SCENAR zien. Dat hield in dat hun woordenschat uitbreidde en hun algehele geestelijke en emotionele toestand verbeterde.

In ander onderzoek vertoonden kinderen met een geestelijke beperking tussen de tien maanden en zes jaar oud al na zes of zeven behandelingen een duidelijke psychologische en emotionele vooruitgang. Ze kregen meer belangstelling voor hun speelgoed, ze reageerden beter op hun ouders en hun spraakvermogen nam toe.

Hoewel de resultaten uit deze losstaande onderzoeken en studies buitengewoon indrukwekkend zijn, is daadwerkelijk gepubliceerd bewijs nog mager. Er is meer klinisch bewijs nodig om aan te tonen of het SCENAR-systeem echt een goedkope behandeling is voor iedereen en voor alle ziekten.

Lynne McTaggart

 

Wilt u dit artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Andere artikelen van Medisch Dossier

De positieve effecten van voetreflextherapie

Groeien met psychosynthese

De invloed van klanken op je lichaam

Essentiële oliën als luchtzuiveraar

Integral Eye Movement Therapy

Spierherstel het hele bewegen telt

Bij botbreuken ligt de focus vaak op herstel van het gewricht, zonder aandacht voor spierkrachtverlies. Maar als je noodgedwongen niet kunt bewegen, neemt de spiermassa razendsnel af. Gevolg: onnodig lang revalideren. Daar weet fervent hardloper Heidy van Beurden...

Vroeg kinderlijk trauma

Jaarlijks zijn 118.000 kinderen tot 18 jaar slachtoffer van vroegkinderlijk trauma. Het werkelijke aantal ligt veel en veel hoger. Veel gevallen blijven ongezien, onopgemerkt en onbehandeld. Met alle negatieve effecten van dien. Vooral trauma dat in de eerste zeven...

Uitgelezen: De helende kracht van de adem

Mijn boek De helende kracht van de adem biedt een grote verscheidenheid aan eenvoudige, directe en diepgaande oefeningen met de adem (Sanskriet: prana, Tibetaans: lung). Deze oefeningen kunnen het welzijn van lichaam, energie en geest op verschillende niveaus...

Medisch Dossier avatar

Over de auteur

Lees meer artikelen van Medisch Dossier