30-03-2009

Verander uw lichaamsfrequentie

Tegenwoordig wordt met nieuwe apparaten en technieken geprobeerd om bij probleemgedrag van kinderen hun quantumfrequentie aan te passen (iedere cel van het lichaam trilt namelijk met een bepaalde frequentie). Dit zou helpen bij allerlei problemen – van mentale achterstand tot bedplassen.

De Russen beweren al bijna een eeuw lang dat de communicatie binnen het lichaam verloopt via elektromagnetische (EM) golven. Wanneer met die signalen iets misgaat, zijn geestelijke en lichamelijke ziekte het gevolg. Hoewel er tegenwoordig allerlei apparatuur bestaat om deze EM-golven in het lichaam te corrigeren, blijkt één apparaat nog steeds toonaangevend, namelijk het SCENAR-systeem.

De SCENAR (self-controlled energoneuroadaptive regulation) is een apparaat dat de lichaamseigen EM-frequentie stimuleert om via een verfijnd biofeedbackmechanisme genezing tot stand te brengen. Het is ontworpen door vijf wetenschappelijk onderzoekers; twee van hen zijn gelauwerd met de orde van Lenin (de Russische tegenhanger van de Nobelprijs). Het was oorspronkelijk bedoeld voor ruimtevaarders om er letsel en ziekte in de ruimte mee te genezen.

Het apparaatje lijkt op de afstandsbediening van de tv en wordt gevoed door een 9-volts batterij. Het idee was dat het zou dienen als ‘huisarts en eerste hulp in zakformaat’.
SCENAR werkt door pulserende elektrische golven naar het lichaam te zenden. Het zou niet alleen afwijkingen in de lichaamsfrequenties kunnen opsporen, maar ook herstellen door zijn eigen uitgezonden signalen te wijzigen. De bedoeling is dat dit alle kleine lichamelijke problemen oplost voordat ze tot een echte ziekte leiden.

SCENAR wordt momenteel gebruikt in toonaangevende Russische ziekenhuizen en ambulances, omdat het buitengewoon succesvol zou zijn bij hartstilstand, letsel bij ongevallen en coma. In 2000 gebruikten Russische atleten bij de Olympische spelen in Australië SCENAR ten behoeve van spierherstel en om lichte pijn en blessures te behandelen.

Sinds 1992 zijn er meer dan 10.000 Russische gebruikers – onder wie artsen, chirurgen, oncologen en neurologen – opgeleid in het gebruik voor de meeste lichaamssystemen, thuis en in het ziekenhuis.

Uit onderzoek onder 3000 Russische artsen naar hun ervaring bij 50.000 patiënten bleek het apparaat effectief voor alle grote lichaamssystemen (vooral bij aandoeningen van botten, gewrichten en spieren en bij circulatieproblemen), wat in driekwart van de gevallen tot herstel leidde. Momenteel wordt ook veel succes geboekt bij neurologische problemen, vooral bij kinderen.

Ondanks deze schat aan klinische ervaring komt wetenschappelijk onderzoek naar deze techniek maar mondjesmaat op gang, en dan voornamelijk in Rusland, bij gebruik voor zenuwstimulatie bij kinderen. Alhoewel sommige ervaringen alleen beschreven zijn in eenvoudige case-reports (gevalsbeschrijvingen), zijn er ook publicaties verschenen in wetenschappelijke tijdschriften van naam.

Misschien het beste wetenschappelijk onderzoek tot dusver beschrijft het gebruik bij bedplassen bij kinderen. In een drie maanden durend onderzoek in opdracht van het Russische ministerie van Gezondheid aan de I.P. Pavlov Staatsuniversiteit voor Geneeskunde ondergingen 25 kinderen die in bed plasten, tien SCENAR-behandelingen. Bij alle kinderen was het resultaat positief: ofwel ze waren helemaal van het bedplassen af of het kwam minder vaak voor.

Nog een spectaculair resultaat werd behaald bij 45 kinderen van drie tot veertien jaar oud, die in het Kalinin Essentuky Sanatorium, behalve voor dikkedarmontsteking en leverontsteking, behandeld werden voor chronisch (drie tot tien jaar lang) bedplassen. Uiteindelijk bleven ze helemaal droog.

SCENAR wordt nu uitgeprobeerd bij kinderen met een verstandelijke handicap. In een acht maanden durend onderzoek waarin 96 kinderen met een verstandelijke handicap gevolgd werden, lieten deze een positieve reactie op SCENAR zien. Dat hield in dat hun woordenschat uitbreidde en hun algehele geestelijke en emotionele toestand verbeterde.

In ander onderzoek vertoonden kinderen met een geestelijke beperking tussen de tien maanden en zes jaar oud al na zes of zeven behandelingen een duidelijke psychologische en emotionele vooruitgang. Ze kregen meer belangstelling voor hun speelgoed, ze reageerden beter op hun ouders en hun spraakvermogen nam toe.

Hoewel de resultaten uit deze losstaande onderzoeken en studies buitengewoon indrukwekkend zijn, is daadwerkelijk gepubliceerd bewijs nog mager. Er is meer klinisch bewijs nodig om aan te tonen of het SCENAR-systeem echt een goedkope behandeling is voor iedereen en voor alle ziekten.

Lynne McTaggart

 

Wilt u dit artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Andere archief artikelen

Uitgelezen; Wie ben ik als niemand kijkt

Liesbeth Woertman onderzoekt in dit boek het leven van vrouwen in vooral de derde levensfase (na de pensionering) en de laatste vierde levensfase (vanaf ongeveer 75 jaar). Wat betekent het voor hen om een ouder lichaam te hebben in een tijd van geseksualiseerde,...

Basisrecept voor elke dag

Heb jij dat ook aan het begin van een nieuw jaar? Ik sta altijd een beetje te trappelen van ongeduld. Wat zal het nieuwe jaar aan bijzondere ontmoetingen en ontwikkelingen met zich meebrengen? Voor wat voor uitdagingen komen we te staan? Hoe zullen de seizoenen...

Innerlijke reis; ik blijf me verwonderen

Een tante gaf Kor Koetje een boek uit de boedel van een boer, en dat bracht hem in zijn tienerjaren op het pad van de natuurgeneeskunde. Het was Homeopathie in de praktijk van dr. J. Voorhoeve uit de jaren 20 van de vorige eeuw. Koetjes’ schoonzus was zijn eerste...

Boezemfibrileren vaak niet opgemerkt

Atriumfibrilleren, of boezemfibrilleren, is een veelvoorkomende volksziekte bij mensen op hogere leeftijd. Het wordt niet altijd opgemerkt door de arts of de patiënt. Boezemfibrilleren is goed behandelbaar, maar onbeschermd is er een sterk verhoogde kans op...