30-03-2009

Verander uw lichaamsfrequentie

Tegenwoordig wordt met nieuwe apparaten en technieken geprobeerd om bij probleemgedrag van kinderen hun quantumfrequentie aan te passen (iedere cel van het lichaam trilt namelijk met een bepaalde frequentie). Dit zou helpen bij allerlei problemen – van mentale achterstand tot bedplassen.

De Russen beweren al bijna een eeuw lang dat de communicatie binnen het lichaam verloopt via elektromagnetische (EM) golven. Wanneer met die signalen iets misgaat, zijn geestelijke en lichamelijke ziekte het gevolg. Hoewel er tegenwoordig allerlei apparatuur bestaat om deze EM-golven in het lichaam te corrigeren, blijkt één apparaat nog steeds toonaangevend, namelijk het SCENAR-systeem.

De SCENAR (self-controlled energoneuroadaptive regulation) is een apparaat dat de lichaamseigen EM-frequentie stimuleert om via een verfijnd biofeedbackmechanisme genezing tot stand te brengen. Het is ontworpen door vijf wetenschappelijk onderzoekers; twee van hen zijn gelauwerd met de orde van Lenin (de Russische tegenhanger van de Nobelprijs). Het was oorspronkelijk bedoeld voor ruimtevaarders om er letsel en ziekte in de ruimte mee te genezen.

Het apparaatje lijkt op de afstandsbediening van de tv en wordt gevoed door een 9-volts batterij. Het idee was dat het zou dienen als ‘huisarts en eerste hulp in zakformaat’.
SCENAR werkt door pulserende elektrische golven naar het lichaam te zenden. Het zou niet alleen afwijkingen in de lichaamsfrequenties kunnen opsporen, maar ook herstellen door zijn eigen uitgezonden signalen te wijzigen. De bedoeling is dat dit alle kleine lichamelijke problemen oplost voordat ze tot een echte ziekte leiden.

SCENAR wordt momenteel gebruikt in toonaangevende Russische ziekenhuizen en ambulances, omdat het buitengewoon succesvol zou zijn bij hartstilstand, letsel bij ongevallen en coma. In 2000 gebruikten Russische atleten bij de Olympische spelen in Australië SCENAR ten behoeve van spierherstel en om lichte pijn en blessures te behandelen.

Sinds 1992 zijn er meer dan 10.000 Russische gebruikers – onder wie artsen, chirurgen, oncologen en neurologen – opgeleid in het gebruik voor de meeste lichaamssystemen, thuis en in het ziekenhuis.

Uit onderzoek onder 3000 Russische artsen naar hun ervaring bij 50.000 patiënten bleek het apparaat effectief voor alle grote lichaamssystemen (vooral bij aandoeningen van botten, gewrichten en spieren en bij circulatieproblemen), wat in driekwart van de gevallen tot herstel leidde. Momenteel wordt ook veel succes geboekt bij neurologische problemen, vooral bij kinderen.

Ondanks deze schat aan klinische ervaring komt wetenschappelijk onderzoek naar deze techniek maar mondjesmaat op gang, en dan voornamelijk in Rusland, bij gebruik voor zenuwstimulatie bij kinderen. Alhoewel sommige ervaringen alleen beschreven zijn in eenvoudige case-reports (gevalsbeschrijvingen), zijn er ook publicaties verschenen in wetenschappelijke tijdschriften van naam.

Misschien het beste wetenschappelijk onderzoek tot dusver beschrijft het gebruik bij bedplassen bij kinderen. In een drie maanden durend onderzoek in opdracht van het Russische ministerie van Gezondheid aan de I.P. Pavlov Staatsuniversiteit voor Geneeskunde ondergingen 25 kinderen die in bed plasten, tien SCENAR-behandelingen. Bij alle kinderen was het resultaat positief: ofwel ze waren helemaal van het bedplassen af of het kwam minder vaak voor.

Nog een spectaculair resultaat werd behaald bij 45 kinderen van drie tot veertien jaar oud, die in het Kalinin Essentuky Sanatorium, behalve voor dikkedarmontsteking en leverontsteking, behandeld werden voor chronisch (drie tot tien jaar lang) bedplassen. Uiteindelijk bleven ze helemaal droog.

SCENAR wordt nu uitgeprobeerd bij kinderen met een verstandelijke handicap. In een acht maanden durend onderzoek waarin 96 kinderen met een verstandelijke handicap gevolgd werden, lieten deze een positieve reactie op SCENAR zien. Dat hield in dat hun woordenschat uitbreidde en hun algehele geestelijke en emotionele toestand verbeterde.

In ander onderzoek vertoonden kinderen met een geestelijke beperking tussen de tien maanden en zes jaar oud al na zes of zeven behandelingen een duidelijke psychologische en emotionele vooruitgang. Ze kregen meer belangstelling voor hun speelgoed, ze reageerden beter op hun ouders en hun spraakvermogen nam toe.

Hoewel de resultaten uit deze losstaande onderzoeken en studies buitengewoon indrukwekkend zijn, is daadwerkelijk gepubliceerd bewijs nog mager. Er is meer klinisch bewijs nodig om aan te tonen of het SCENAR-systeem echt een goedkope behandeling is voor iedereen en voor alle ziekten.

Lynne McTaggart

 

Wilt u dit artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Andere archief artikelen

Voeding en supplementen: Kinderen

Kinderen kunnen lastige en kieskeurige eters zijn. Voor ouders kan dit vragen oproepen. Krijgt mijn kind bin-nen wat hij of zij nodig heeft? En moet ik voor bepaalde voedingsstoffen een supplement geven? We bespreken wat kinderen per dag nodig hebben, en welke...

Blije huisdieren; Blije pootjes

De voetzooltjes van de tweejarige Labrador reu Goofy zijn erg droog en gebarsten. ’s Nachts likt hij ze onophoudelijk en verwijdert zo alle lotions en zalfjes die op zijn pootjes worden aangebracht. Hij lijkt er zelfs af en toe kreupel door te lopen. Dr. Sathish...

Het Laatste woord ;De illusie van de goochelaar

De ‘relatieve risicoverhouding’: zij stimuleert de verkoop van nieuwe medicijnen - waar een groot deel van de winst van Big Pharma wordt gemaakt - en geeft de massame-dia hun content. Zij laat het lijken alsof we allemaal heel erg bezig zijn met briljant zijn en het...

Uitgelezen: Menokilo’s

De boodschap die Leen Steyaert in dit boek aan vrouwen in de overgang wil geven, is dat je het streven naar je ideale gewicht moet loslaten. Zij leert je dat het belangrijker is om fit en gezond te zijn, dan het hebben van een paar kilo’s meer. In het eerste deel van...

Medicatie is vaak geen genezing

In 2020 kwam het boek Studeerden wij medicijnen of geneeskunde? van huisarts Lieneke van de Griendt uit. Een moedige daad: als huisarts collega’s uitnodigen te reflecteren op de uitoefening van hun vak, en nog een stap verder: ze aan te moedigen zichzelf af te vragen:...