30-07-2008

Het aloude medicijn zout tegen mijn spierkrampen

Misschien hebben anderen wat aan mijn ervaring met hoge bloeddruk.
Ik had altijd bij vlagen klachten door hypertensie, maar dit werd erger toen ik mijn eetgewoonten aanpaste volgens de heersende opvattingen over de gevaren van zout. Gelukkig had ik destijds een heel goede Amerikaanse arts, dr. Lisa Sand. Door haar was ik al aanvullend ijzer gaan gebruiken, zoals ook dr Gaier aanbeval, vanwege mijn anemie, maar dat hielp niet tegen de aanvallen van duizeligheid. Maar toen ik dat aan dr. Sand vertelde, gaf ze me een eenvoudige oplossing die ze bij al haar patiënten gebruikte. Ze gaf me een spiegel en ik zag dat ik er niet al te florissant uitzag. Vervolgens gaf ze me een zout drankje van een bouillonblokje opgelost in water. Tien minuten later was mijn gezicht veranderd en zag ik er vrolijk uit met open ogen en ook voelde ik me alsof ik net lekker fit wakker geworden was!
Nu, 25 jaar later, geef ik mezelf nog steeds een zoutaanvulling als ik me slap voel. Ook gebruik ik op haar advies nog steeds zout tegen de nachtelijke krampen.
Dr. Sand heeft in haar opleiding gelukkig ook de eenvoudige praktische remedies van de dokters van vroeger meegekregen, die inmiddels grotendeels verloren zijn gegaan in het wetenschappelijke, technologische en farmaceutische geweld van de moderne geneeskunde.
– Mary Russell, Surrey, Engeland
 

Wilt u dit artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Andere archief artikelen

De medicijnen zijn heerlijk

In de Verenigde Staten konden de grote farmaceutische bedrijven rechtstreeks reclame maken voor hun middelen. Het gevolg daarvan was dat mensen hun arts onder druk zetten om een recept voor zo’n medicijn uit te schrijven. Door de invloed van sociale mediaplatforms is...

Medisch Dossier avatar

Over de auteur