20-12-2020

Get Well Show presentaties

Hieronder vind je drie presentaties van de Britse Get Well Show, initiatief van onze Britse collega’s What Doctors Don’t Tell You. De Get Well Show is voor hen een extra stap om een platform te bieden waar abonnees rechtstreeks de verhalen van tientallen toonaangevende pioniers kunnen horen.

Deze inspirerende Engelstalige online bijdragen willen we je zeker niet onthouden. We plaatsen deze video’s daarom voor onze abonnees in het archief, zodat je deze kan zien wanneer het je schikt.

We hebben drie boeiende presentaties voor je klaargezet. Veel kijk- en luisterplezier!

 

Anat Baniel

Hoe kunnen kleine bewegingen het leven van kinderen met beperkingen kan beïnvloeden?

Anat Baniel is de oprichter van de Anat Baniel Method NeuroMovement® en auteur van Move Into Life and Kids Beyond Limits. Haar werk loopt voorop als het gaat om bewegingswetenschappen en verandering van het brein met baanbrekende resultaten voor atleten, musici, mensen met pijn en kinderen met speciale behoeften.

Bekijk de presentatie >>>

 

Dr Sarah Myhill

Over chronische ziekten en hoe zij deze in haar praktijk behandelt.

Sarah Myhill werkt sinds 1981 als arts in de Britse nationale en particuliere gezondheidszorg. Ze zat zeventien jaar lang in het bestuur van de Britse Vereniging voor Ecologische Geneeskunde, die zich bezighoudt met ziekten door milieu-oorzaken, en met niet-farmacologische behandelingen. Myhill geeft daar trainingen en houdt lezingen over onderwerpen als het chronische vermoeidheidssyndroom.

Haar praktijk is gericht op voeding, micronutriënten, allergieën en veranderingen in levensstijl, een aanpak die volgens haar ‘zeer succesvol’ is voor de meeste medische problemen.

Bekijk de presentatie >>>

 

Anita Saltmarche

Wat kan lichttherapie betekenen voor hersenaandoeningen, zoals dementie en alzheimer?

Anita Saltmarche is een voorloper als het gaat om lichttherapie, ook wel fotobiomodulatie genoemd. Zij richt zich vooral op de behandeling van neurologische aandoeningen, zoals dementie, hersenschuddingen, traumatisch hersenletsel, lichte cognitieve stoornissen, Parkinson en autisme. Neurostimulatie met licht kan het herstel van cellen bevorderen en nieuwe verbindingen tussen neuronen opwekken waardoor de hersenen zich als het ware gereset worden.

Saltmarche gebruikt aangepaste laser- en lichttherapieprotocollen om genezing en functioneel herstel te bereiken.

Bekijk de presentatie >>>

Wilt u dit artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Andere archief artikelen

Het laatste woord; Gewoon een dagje ouder?

Uit nieuw onderzoek zou blijken dat statines geen spierpijn veroorzaken. Onderzoekers hebben namelijk vastgesteld dat oudere mensen last hebben van pijntjes. Er zijn meer dan genoeg onderzoeken die laten zien dat statinegebruikers veel pijn lijden ‘Het lijdt geen...

Uitgelezen; Leer je hond,kat of konijn kennen

De auteurs zijn beiden holistisch dierenarts en laten je in dit boek kennismaken met de Vijf Elementen, een duizenden jaren oude stroming binnen de Chinese geneeskunde. Het doel is om eigenaren van honden, katten en konijnen te leren begrijpen waarom een bepaald dier...

Lasertherapie voor een kerkuil

Proefondervindelijk bewijsIn een NRC-artikel begin dit jaar over lasertherapie en long covid trekken alle bevraagde medisch deskundigen de werking van lasertherapie in twijfel.1 Het succes zou te maken hebben met het placebo-effect van de behandeling. Maar wilde...

Een vertraagde schildklier

Steeds meer mensen hebben te maken met schildklierproblemen. Bij lichte afwijkingen worden deze niet altijd behandeld. Ralph Moorman pleit ervoor dat wel te doen. In dit artikel legt hij uit wat je zelf kunt bereiken met voedings- en leefstijlinterventie. Een huisarts...