Get Well Show presentaties

Hieronder vind je drie presentaties van de Britse Get Well Show, initiatief van onze Britse collega’s What Doctors Don’t Tell You. De Get Well Show is voor hen een extra stap om een platform te bieden waar abonnees rechtstreeks de verhalen van tientallen toonaangevende pioniers kunnen horen.

Deze inspirerende Engelstalige online bijdragen willen we je zeker niet onthouden. We plaatsen deze video’s daarom voor onze abonnees in het archief, zodat je deze kan zien wanneer het je schikt.

We hebben drie boeiende presentaties voor je klaargezet. Veel kijk- en luisterplezier!

 

Anat Baniel

Hoe kunnen kleine bewegingen het leven van kinderen met beperkingen kan beïnvloeden?

Anat Baniel is de oprichter van de Anat Baniel Method NeuroMovement® en auteur van Move Into Life and Kids Beyond Limits. Haar werk loopt voorop als het gaat om bewegingswetenschappen en verandering van het brein met baanbrekende resultaten voor atleten, musici, mensen met pijn en kinderen met speciale behoeften.

Bekijk de presentatie >>>

 

Dr Sarah Myhill

Over chronische ziekten en hoe zij deze in haar praktijk behandelt.

Sarah Myhill werkt sinds 1981 als arts in de Britse nationale en particuliere gezondheidszorg. Ze zat zeventien jaar lang in het bestuur van de Britse Vereniging voor Ecologische Geneeskunde, die zich bezighoudt met ziekten door milieu-oorzaken, en met niet-farmacologische behandelingen. Myhill geeft daar trainingen en houdt lezingen over onderwerpen als het chronische vermoeidheidssyndroom.

Haar praktijk is gericht op voeding, micronutriënten, allergieën en veranderingen in levensstijl, een aanpak die volgens haar ‘zeer succesvol’ is voor de meeste medische problemen.

Bekijk de presentatie >>>

 

Anita Saltmarche

Wat kan lichttherapie betekenen voor hersenaandoeningen, zoals dementie en alzheimer?

Anita Saltmarche is een voorloper als het gaat om lichttherapie, ook wel fotobiomodulatie genoemd. Zij richt zich vooral op de behandeling van neurologische aandoeningen, zoals dementie, hersenschuddingen, traumatisch hersenletsel, lichte cognitieve stoornissen, Parkinson en autisme. Neurostimulatie met licht kan het herstel van cellen bevorderen en nieuwe verbindingen tussen neuronen opwekken waardoor de hersenen zich als het ware gereset worden.

Saltmarche gebruikt aangepaste laser- en lichttherapieprotocollen om genezing en functioneel herstel te bereiken.

Bekijk de presentatie >>>

Wilt u dit artikel lezen?

Als abonnee kunt u dit artikel gratis lezen door in te loggen op uw account. Nog geen abonnee? Sluit nu een abonnement af.

Andere artikelen van Medisch Dossier

Luister naar je gevoell maar bepaal zelf je handelen

Gastcolumn: Emoties kun je als voedsel verteren

Fundamenteel ‘waterbewijs’ homeopathie

Mediteren tegen dementie

Pijnstillers: winst op korte termijn, problemen op lange termijn

Column dr. Wendy Lin; Handzenuw in de knel

Anderhalf jaar geleden kwam een man in mijn praktijk. Hij was net gepensioneerd. Zijn hele leven was hij internationaal correspondent geweest, dus hij had veel tijd achter zijn toetsenbord doorgebracht. Tuinieren was de hobby waarin hij altijd zijn rust had gevonden....

Medisch Dossier avatar

Over de auteur

Lees meer artikelen van Medisch Dossier