Beste Lezer,

Dat is wat we ons op de redactie vaak afvragen. Want dat is waarover we willen schrijven. We willen je informeren over de onderwerpen die jou interesseren, waarvan jij meer wilt weten. En we willen met je meedenken over de dingen waar je je zorgen over maakt.

Meestal doen we onze ideeën op in contacten met individuele lezers. Of door van artsen of therapeuten te horen wat leeft in hun praktijken. Maar nu zouden we het fijn vinden om het eens een keer direct van jou te horen. Dus, ik hoop dat je dat met mij wilt delen! Natuurlijk wel over dingen met betrekking tot gezondheid, want Medisch Dossier gaat over gezondheid.

Wil je me laten weten of je misschien meer kennis wil over gezonde voeding, of juist over wat voldoende beweging betekent. Of wil je juist meer weten over natuurlijke behandelingen, of zoek je informatie over een bepaalde ziekte, kwaal of klacht? Of misschien is er wel iets heel anders dat je bezighoudt.

Ik ben één en al oog voor wat je me schrijft! Je kunt me mailen op redactie@medischdossier.org

Namens het hele team van Medisch Dossier,

Met gezonde groet,

Tamar Koninkx

Boekentip

Hoe kun je pijn uit het verleden overwinnen om een nieuwe toekomst met een familielid op te bouwen? Auteur Karl Pillemer deed uitgebreid onderzoek naar breuklijnen in de familie. Hij schreef een unieke gids voor herkenning en herstel van families die door vervreemding zijn verscheurd. Het boek toont hoe heling mogelijk is, door ervaringsverhalen, wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen en praktische hulpmiddelen te combineren.

Duitse onderzoekers bekeken metabolische veranderingen bij leverkanker. Wat bleek? Het verminderen van de suikerinname veroorzaakt afnames in tumorvorming.

Vaccinaties tegen knokkelkoorts

Zijn vapepennen een gezond alternatief voor roken? Australische onderzoekers onderzochten de inhoud van e-sigaretten, en vonden alarmerende resultaten.

Hoe zitten de ontstekingsremmende eigenschappen van gember in elkaar? Nieuw onderzoek laat zien dat gember kan bijdragen bij de behandeling van auto-immuunziekten.

Overwaardering voor effect van medicijnen

Onderzoek identificeert een darm-long-as, en koppelt voeding aan de bescherming tegen longinfectie. Bepaalde groenten blijken de longbarrières te beïnvloeden.