Antivaxers de kop ingedrukt: inkomsten uit vaccins zullen omhoog vliegen

Het tegengaan en verwijderen van berichten van antivaxxers op de sociale media zorgt voor een grote winnaar: Big Pharma. De inkomsten uit vaccins zullen ‘een enorme vlucht nemen’ de komende jaren, zo denken experts uit de branche.

Volgens het marketingonderzoeks-bureau HTF Market Intelligence zullen de opbrengsten van het BMR-vaccin in 2025 enorm zijn gestegen. Andere onderzoeksorganisaties voorspellen ook voor de wereldmarkt voor alle vaccins een grote toename van de opbrengsten.

Het onderzoeksbureau Research & Markets schat dat de inkomsten voor alle vaccins zullen toenemen tot 57,5 miljard dollar in 2025, tegen 33,7 miljard dollar in het afgelopen jaar. Een andere marketingonderzoeksgroep, Transparency, voorspelt dat de opbrengst van de verkoop van vaccins tegen 2025 48 miljard dollar zal zijn.

Belangrijke aanjagers van de toename zijn overheidsinitiatieven die vaccinatie aanbe-velen – en antivaxxers de mond snoeren.
Hoewel Noord-Amerika de grootste markt zal blijven voor vaccins – het is in de meeste staten al verplicht en andere zijn bezig de toegestane uitzonderingen drastisch in te perken – zal de grootste groei zich voordoen in de Zuid- en Oost-Aziatische gebieden, waar een toename wordt gezien in het aantal gevallen van tuberculose, malaria en dengue.

Maar de wereldmarkt wordt ook versterkt door overheden die vaccinatie promoten. ‘Deze strategie biedt enorme kansen om de mate van aanvaarding bij patiënten te vergroten en de vaccinatiegraad te verhogen,’ aldus het rapport van Transparency.

Bronnen: markets.businessinsider.com; www.prnewswire.com; investoropinion.co.uk