Uitgelezen - Zou’t, van Loes Visser

‘Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding.’ Met deze lijfspreuk van de Griekse arts en wetenschapper Hippocrates, opent Loes Visser haar pleidooi voor een alkalische leefstijl als oplossing voor veel, zo niet alle welvaartsziekten van deze tijd.

Auteur Visser beschrijft in het boek Zou’t de natuurlijke weg naar gezondheid en een energiek leven. Zij weigerde zich neer te leggen bij een levenslange veroordeling tot het gebruik van medicijnen. Op een kwade dag kreeg ze met al haar gezondheidsproblemen van de artsen te horen dat ze astmapatiënt was, chronische bijholteontstekingen had en allergisch was voor katten en honden. Ze zou geopereerd moeten worden aan haar sinusitis. Op de vraag wat ze zelf kon doen voor het verbeteren van haar gezondheid, was het antwoord simpelweg ‘niets’!

‘Chronisch’… het klinkt als een voldongen feit waar niet meer aan te tornen valt. Maar niets bleek minder waar. Visser verzette zich tegen levenslang medicijngebruik. De artsen hadden haar niets anders te bieden. Ze kwamen niet verder dan een pilletje om het ongemak uit de weg te ruimen. Even wat feiten: in 2010 hadden vijf miljoen Nederlanders een chronische aandoening en een paar jaar later, in 2016, waren dat er al bijna negen miljoen. Volgens de voorspellingen zal in 2020 de helft van de wereldbevolking medicijnen gebruiken. Zo worden miljarden mensen afhankelijk van symptoomonderdrukkers die niets genezen en ongelooflijk veel geld kosten. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.