Langzaam vergiftigd

Onze wereld wordt overspoeld door een bonte schakering aan immuunziekten. Celeste McGovern bespreekt de meest recente onderzoeken naar de gifstoffen die deze groeiende epidemie kunnen veroorzaken.

Vorig jaar werd een vrouw van 56 vanwege zwellingen in haar gezicht door haar huisarts doorverwezen naar de oogkliniek van de Stanford Universiteit in Californië. Ze zag eruit alsof ze het slachtoffer was van mishandeling of een auto-ongeluk. Haar beide ogen waren opgezet en het weefsel eromheen was donkerpaars. Haar oogleden hingen zo erg dat ze nauwelijks iets zag. Tussen haar wenkbrauwen zat een donkerroze bult ter grootte van een ei.

Ook haar wangen waren opgezwollen en ze was er niet in geslaagd een paarse vlek rond haar mond, die aan de rechterkant omhoogliep richting haar oog, met make-up te camoufleren. Op haar armen en borsten had de vrouw nog meer van dit soort pijnlijke zwellingen. Ze had jaren daarvoor cosmetische injecties in haar gezicht gehad. En ze had borstkanker gehad, waarna haar borsten waren geamputeerd en ze siliconen borstprotheses had gekregen. Ongeveer vijf jaar daarna waren haar klachten begonnen: pijnlijke spieren en gewrichten, en ernstige vermoeidheid. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.