Jan Dekker wil een gezonder Nederland

Jan Dekker (63), de oprichter van het platform FoodFirst Network, heeft één missie: Nederland gezonder maken. Het is belangrijk dat mensen makkelijker, lekker en gezond kunnen leven. Het aantal mensen met overgewicht, obesitas en diabetes neemt namelijk toe in Nederland. Zelfs onder jongeren zijn diabetes en obesitas een toenemend probleem.

Het is voor velen een hele opgaaf om gezond te zijn, te worden en te blijven. Dekker wil met FoodFirst Network mensen helpen bij het maken van de juiste voedingskeuzes. Het platform staat klaar met video’s en recepten die zijn toegespitst op een specifieke leefstijl. Denk bijvoorbeeld aan voedselallergieën, een gezonde levensstijl, diabetes of de wens om af te vallen.

Twee jaar werd aan de oprichting gewerkt voordat FoodFirst Network live ging vorig jaar december. Na het eerste half jaar zijn er al enkele succesverhalen bekend. Zo zag initiatiefnemer Dekker mensen van de medicatie afgaan voor bijvoorbeeld diabetes, verloor iemand 10 kilo door méér maar béter te gaan eten, en ging iemand met een voedselallergie van 4 naar 26 bruikbare recepten. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.