Voedsel voor het brein

Als u vatbaar bent voor stress zal dit dieet ervoor zorgen dat uw hersenen alle lichaamseigen stoffen aanmaken die u tot rust brengen en het functioneren van uw hersenen bevorderen, aldus psychotherapeut Mike Dow.

Eten bij wijze van zelfmedicatie is de meest sociaal geaccepteerde vorm van verslaving. We weten allemaal dat bekers vol roomijs worden gegeten om zorgen te vergeten. Maar suiker kan een rampzalig effect hebben op uw hersenen. Het is van levensbelang om pieken in het bloedsuikergehalte te voorkomen, die toe te schrijven zijn aan al het verleidelijk voedsel dat de meeste westerlingen continu aangeboden krijgen.

De omvang van onze taille neemt toe door het eten van voedsel dat onze bloedsuikerspiegel doet stijgen, maar tegelijkertijd krimpt onze hippocampus. Dit is het deel van de hersenen dat onze veerkracht in stressvolle omstandigheden vergroot en helpt om de stemming te verbeteren door uw sympathisch en parasympatisch zenuwstelsel in evenwicht te houden. Dit is ook het deel van de hersenen waar de meeste neurogenese (groei van nieuwe hersencellen) plaatsvindt. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.