Yoga voor onderweg

Ook als u onderweg of op vakantie bent, kunt u op een prettige en effectieve manier uw oefeningen doen, zelfs als er in uw koffer geen ruimte meer is voor een yogamat, zegt Charlotte Watts.

Tegenwoordig is het de gewoonste zaak van de wereld dat mensen over straat gaan met een yogamatje onder hun arm en een hippe tas vol yogakleding, maar als u op uw werk of op reis bent en geen ruimte hebt voor uw yogaspullen, kunt u ook zonder uitrusting prima aan de slag.

In vroeger tijden hadden yogi’s helemaal geen yogamat; ze oefenden waarschijnlijk gewoon op het vloerkleed. Creatief en innovatief omgaan met yogaoefeningen zonder een mat kunt u beschouwen als een kans, niet als een compromis. Ook wanneer u geen mat hebt en maar een kleine ruimte om te oefenen, zijn er mogelijkheden genoeg om de uitdaging aan te gaan met de zwaartekracht. Door te variëren op de gebruikelijke houdingen kunt u uw oefenprogramma nieuw leven inblazen en nieuwe verbindingen in uw hersenen creëren. Dat voorkomt dat u uw oefeningen alleen voor de vorm doet, en geeft u de kans om uw aanpassingsvermogen en ontvankelijkheid te vergroten.

De volgende oefeningen maken heel eenvoudig gebruik van een stoel en een muur, en die zijn overal te vinden. U kunt de oefeningen in serie of afzonderlijk uitvoeren. De oefeningen gaan ervan uit dat u bekend bent met yoga. Zo niet, volg dan eerst een aantal lessen of sessies met een yogaleraar, zodat u zeker weet dat u de oefeningen op de juiste manier uitvoert. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.