Afvallen? Let op de tijd!

Wanneer u eet kan net zo belangrijk zijn als wat u eet, zo blijkt uit recent onderzoek. En dat heeft alles te maken met uw biologische klok.

We letten vaak wel op wat we eten, maar veel minder op de tijd tussen de maaltijden, terwijl het volgens deze studie net zo belangrijk is als we ons zorgen maken over ons gewicht.

Maar het is niet zozeer de tijd volgens de klok waar we op moeten letten. Het gaat om onze eigen biologische klok en het tijdstip waarop ons lichaam zich voorbereidt op de slaap. Als we tegen die tijd eten kan ons lichaam het voedsel opslaan als vet. Mensen met overgewicht blijken het vaakst rond dat tijdstip te eten, aldus onderzoekers van het Brigham and Women’s ziekenhuis in Boston, Massachusetts. Opvallend was dat het tijdstip waarop magere mensen en mensen met overgewicht hun hoofdmaaltijd nuttigen hetzelfde kan zijn, maar de lichaamsklok van iemand met overgewicht lijkt anders ingesteld te zijn. Zij eten op het moment dat hun lichaam al aangeeft dat het bedtijd is. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.