De ozon revolutie

Celeste McGovern onderzoekt de zuurstof-ozoninjectietherapie die bij duizenden mensen een einde heeft gemaakt aan gewrichtspijn en rugpijn. Deze therapie kan de geneeskunde radicaal veranderen.

Dean Johnson uit het Engelse Bedford was 14 jaar oud toen hij voor het eerst problemen kreeg met zijn schouders. Hij speelde rugby en ongeveer om de wedstrijd schoot minstens één schouder uit de kom. Dat kwam door zijn hypermobiele gewrichten en was erg pijnlijk. Toen hij 17 was, werd hij geopereerd. De chirurg boorde een gat in zijn sleutelbeen, haalde een pees uit zijn linkerbeen en zette daarmee het sleutelbeen vast aan de eerste rib en het borstbeen, om zo zijn schouder te stabiliseren.

In de vijftien jaar daarna werd Johnson nog drie keer geopereerd, om de chirurgische schroeven en nieten in zijn schouderblad te verwijderen en te vervangen. Het wekt geen verbazing dat dit allemaal niet hielp tegen de chronische pijn die hij had. Het hielp ook niet dat hij als IT’er de hele dag achter een computer zat. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.