Waarom een vitale darm zo belangrijk is

Ons eten legt een route af van zo’n tien meter spijsverteringskanaal, waarbij de darmen een centrale rol spelen. Naast de vertering van ons voedsel werkt de darm samen met het immuunsysteem, het hormoonstelsel en het zenuwstelsel. De darmen worden zelfs wel het tweede brein genoemd.

Cindy de Waard legt in deze nieuwe rubriek ‘Onderbuikgevoelens’ uit waarom onze darmen zo belangrijk zijn. In Nederland hebben meer dan 2 miljoen mensen in meer of mindere mate last van darmklachten en ontlastingsproblemen. Ouderen in het bijzonder blijken geregeld last te hebben van obstipatie of diarree. De bewoners van onze darmen, de darmflora, spelen een belangrijke rol in het behoud van de darmfunctie.

De darmflora ondersteunt de spijsvertering, stuurt het immuunsysteem aan en produceert gezonde stoffen. Door uw darmen van de juiste voedingsstoffen te voorzien en gezond te leven kunt u de ontwikkeling van (welvaarts)ziekten mogelijk voorkomen. Mensen die de darm in goede conditie weten te houden, blijken langer in goede gezondheid te leven. ...

Lees het hele artikel:

Bestel dit nummer of    log in als u abonnnee bent.

Trefwoorden
maag en darmen veroudering